Notícies i actualitat

Més de cinquanta entitats participen en la consolidació del projecte
Grup de Joventut

Data : 04/02/2014

Durant els dies 28 i 30 de gener, més de cinquanta entitats relacionades amb l'àrea de la joventut van assistir a sengles reunions a Maó i Ciutadella per seguir de primera mà l'evolució del Grup de Joventut, projecte impulsat per la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca.

Amb aquest projecte es compleix el mandat del Ple, aprovat en la sessió del mes de març del 2013 per totes les forces polítiques representades en el Consell Insular.

La finalitat d'aquest grup és promoure que siguin els mateixos joves de l'illa els que exposin de primera mà quins són el conjunt de les seves inquietuds i els seus interessos i, en conseqüència, avalar que sigui la joventut mateixa qui pugui decidir directament, i de manera consensuada, en quines àrees ha de focalitzar els seus esforços la Conselleria de Joventut.

«Qui millor que els mateixos joves per dir-nos, a l'Administració i a la resta d'entitats que treballen amb aquest col·lectiu, què necessiten exactament de nosaltres», explica Aurora Herráiz, consellera responsable d'aquest departament.  Després dels primers nou mesos de treball, el Grup de Joventut ha aconseguit asseure en una mateixa taula de treball més d'una quinzena d'entitats juvenils i tots els tècnics i els regidors de Joventut dels diferents municipis de l'illa.

Els resultats no s'han fet esperar. Si en una primera instància es van corroborar els camps de l'oci, la formació, l'ocupació i l'habitatge com els de major interès per al col·lectiu d'entre 14 i 30 anys a Menorca; tot seguit es va decidir en el si del Grup que la Conselleria comencés a conjuminar esforços entorn del camp de la formació professional.

A aquest efecte, la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, i la directora insular Cristina Fernández ja s'han reunit amb la consellera d'Educació del Govern balear, Joana Maria Camps, i amb la Directora del SOIB, Francesca Ramis, per començar a delimitar els avanços reals en aquest tema. I, en aquesta mateixa línia, en les properes dates s'espera la creació de la Taula per a la Millora de la Formació Professional a Menorca, amb un perfil més tècnic i de la mà dels professionals del sector.

Per informar amb més exactitud de la raó de ser del projecte, després de les reunions de Maó i Ciutadella, la Conselleria pretén convocar, durant les properes setmanes, una reunió específica a cada municipi a la qual convidarà les diferents entitats que puguin estar interessades en el camp de la joventut.

Maó, 4 de gener de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS