Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca aprova l'expedient de contractació del Servei Insular d'Acollida d'Animals

Data : 19/09/2017

El Consell Insular de Menorca ha aprovat l'expedient de contractació del Servei Insular d'Acollida d'Animals. D'aquesta manera s'inicien els tràmits amb la previsió que a final d'any s'adjudiqui el nou contracte.

Cal recordar que el contracte actual es va adjudicar el setembre de l'any 2000, amb una vigència inicial de 4 anys, i ha estat modificat i prorrogat en diverses ocasions. Aquest procediment s'obre en compliment de l'adaptació als canvis normatius que hi ha hagut en els darrers anys, tant en matèria de contractació com de maneig d'animals, i donat que aquest servei fins aleshores es prestava mitjançant una concessió i ara es convoca un contracte de serveis.

La legislació en matèria de règim local, atribueix a la institució insular les funcions de coordinació dels serveis municipals a l’àmbit de Menorca, i de cooperació i assistència als municipis de l’illa. El Consell compta amb dos centres, un a Maó i l'altra a Ciutadella.

La previsió del Consell Insular de Menorca és que la prestació del nou servei comenci dia 1 de gener de 2018. El preu del contracte, que tindrà una durada de dos anys, és de 317.050,00€ IVA exclòs. En paral·lel, la institució insular disposa d'una partida de 70.000 euros per a invertir en la millora i condicionament principalment del centre de Maó.

L’objecte del contracte és la gestió, mitjançant prestació de serveis, la qual cosa comporta el desenvolupament de les funcions següents:

- Oferir acolliment i alberg als animals abandonats i vagabunds.

- Garantir les condicions higièniques i sanitàries dels centres, i dels animals acollits, i donar-los atenció veterinària professional.

- Responsabilitzar els propietaris dels animals per a la seva cura, i promoure l’adopció dels animals abandonats i vagabunds entre la població.

- Establir canals de coordinació i comunicació amb la resta d’agents que intervenen en aquesta matèria, com ara els registres i censos d’animals, els serveis d’inspecció i sanció dels ajuntaments i la conselleria del Govern de les Illes Balears que tengui atribuïdes les competències en la matèria, els serveis municipals de recollida d’animals, les societats i associacions de defensa dels animals, etc.

- Les altres tasques i funcions previstes en el present plec i les que la legislació vigent en la matèria atribueix als establiments que acullen animals vagabunds o abandonats.

La consellera de Cooperació Local, Maite Salord, expressa la voluntat de la institució insular de “millorar un servei molt sensible i que es duu a terme de manera mancomunada amb els ajuntaments de l'illa”.


Maó, 19 de setembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS