Notícies i actualitat

Aprovació de l’estratègia del grup d’acció local de pesca de Menorca

Data : 11/09/2017

El passat dilluns 11 de setembre es va celebrar a Palma la Comissió per avaluar i aprovar les Estratègies de Desenvolupament Local Participatiu dels Grups d’Acció Local de Pesca de Balears (EDLP).

Davant els membres de la comissió, el tècnic del GALP Menorca va realitzar una breu presentació amb els trets més significatius de l’estratègia que es durà a terme fins a l’any 2021.

A la Comissió van assistir el director general de Pesca i Medi Mari, Joan Mercant; el gerent de FOGAIBA, Guillem Rosselló; l’adjunt a la gerència, Llorenç Mas; el director insular de Medi Rural i Marí del Consell Insular de Menorca, Miquel Truyol; el cap de Servei i un tècnic d’Ajudes OCM, de l’Estat i de Pesca, el gerent del GALP d’Eivissa i Formentera i un tècnic del GALP de Menorca. 

Com a resultat del procés participatiu realitzat durant els anys 2015 i 2016 amb representants del sector, experts i entitats representatives, es van escollir sis objectius estratègics que es volen impulsar en aquest nou període.

Aquests objectius persegueixen consolidar l’activitat pesquera artesanal i fer sostenible la resta de modalitats, així com l’aqüicultura i el marisqueig; millorar el nivell de protecció del patrimoni ambiental i posar en valor el patrimoni cultural marítim i pesquer; potenciar una industria comercialitzadora i transformadora; afavorir la diversificació i millorar la formació dels treballadors.

Per dur endavant aquestes accions es contarà amb un pressupost total de 1.026.176€ per executar en els propers 5 anys. Amb això es podran finançaran tant projectes impulsats des del propi grup com altres que provinguin directament del sector.

Aquest pressupost s’afegirà al 1.985.567 € que l’Associació Leader gestionarà a través del seu Grup d’Acció Local amb el fons FEADER de desenvolupament Rural.

En els propers dies està prevista la signatura del conveni de col·laboració entre l’Autoritat de Gestió de les ajudes FEMP i el Grup d’Acció Local de Pesca de Menorca per així poder començar aquest nou període d’ajudes.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS