Notícies i actualitat

El Consell demana al Govern central un informe d'avaluació d'impacte ambiental per a les prospeccions del projecte Mar Balear

Data : 29/01/2014

El Consell Insular de Menorca ha demanat de forma oficial al Govern central un informe d'avaluació d'impacte ambiental sobre el projecte de prospeccions petrolieres que vol desenvolupar la companyia Spectrum Geo Limited i que afecta una zona del Mediterrani compresa entre la costa catalana i el nord de Menorca.

Mitjançant un ofici firmat pel president Santiago Tadeo, l'Administració insular ha remès avui dimecres, 29 de gener, a la Subdirecció General d'Avaluació Ambiental del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, l'Informe sobre la campanya sísmica 2D en àrees lliures del Mediterrani Nord-occidental-Mar Balear que ha elaborat el cap de secció de Medi Ambient del Consell Insular.

D'aquesta manera, el Consell Insular contesta la petició de consulta feta pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient sobre si l'Administració insular considera que aquest projecte pot causar impactes ambientals significatius.

Segons l'informe redactat pels serveis tècnics insulars de Medi Ambient, el Consell Insular «considera del tot imprescindible la realització d'una avaluació d'impacte ambiental al més detallada possible i amb la verificació de les dades que contengui a través del treball de camp».

L'informe del cap de secció de Medi Ambient també destaca que cal considerar «els efectes acumulatius de les diferents prospeccions previstes en zones adjacents».

Cal recordar que el 15 d'abril de l'any passat el Ple del Consell Insular de Menorca, per unanimitat, es va posicionar en contra de les prospeccions sísmiques per a la recerca d'hidrocarburs a la zona entre la reserva marina del nord de Menorca i la costa de Catalunya, per raons econòmiques i ambientals.

De fet, aquest divendres 24 de gener el Consell també va presentar al·legacions en contra del projecte de prospeccions petrolieres de la companyia Capricorn Spain Limited al golf de València. Val a dir que el projecte d'exploració i explotació d'hidrocarburs denominat Campanya d'adquisició sísmica 3D en els permisos B, G, AM-1 AM-2 al golf de València, de la citada companyia, va obtenir els permisos d'actuació del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, com publica el BOE en la seva edició del 22 de gener de 2011.  D'altra banda, ahir mateix, tots els presidents insulars de l'arxipèlag, juntament amb el president del Govern balear, José Ramón Bauzà, van fer front comú per expressar formalment a Eivissa el seu rebuig i la voluntat de paralitzar els actuals i futurs projectes de prospeccions petrolieres.

«No podem oblidar que vivim en una reserva de biosfera i que bona part de l'economia de Menorca es basa en el turisme; sector que, a la seva vegada, té el seu baluard més sòlid en les magnífiques condicions ambientals de l'illa», explica el president Tadeo.

Maó, 29 de gener de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS