Notícies i actualitat

Menorca s'aferma als mercats emissors alternatius

Data : 23/01/2014

ImatgeLa segona jornada de Fitur ha servit perquè la conselleria de Turisme tanqués nous acords en el transcurs de les reunions mantingudes , la majoria d'elles enfocades cap a mercats alternatius , en què l'illa ha treballat per posicionar-se com destinació.

Així per exemple , l'operador polonès Itaka ha anunciat que allargarà la temporada un mes , des de maig a octubre , de manera que passarà de 2.900 turistes el 2013 als 3.500 aquest any . A més , Itaka connectarà l'illa amb una segona ciutat el 2015 : a més dels vols amb Varsòvia , el tour operator noliejarà avions setmanals des Katowice , de manera que podria duplicar el seu volum cap a l'illa .

Els representants de la conselleria de Turisme , al costat dels d’ASHOME , s'han entrevistat també amb Thomas Cook d'Holanda , un operador amb el qual realitzaran un canvi d'imatge al país: si ara es percep Menorca com una destinació familiar, el TTOO ha sol • licitat un reenfocament cap al turisme cultural i actiu . Thomas Cook preveu traslladar enguany una xifra similar d'holandesos a Menorca , uns 5.000 , el que suposa una tercera part del total d'holandesos que van visitar l'illa l'any passat .

Una de les accions promocionals més destacades es realitzarà a França . Allà, la Conselleria de Turisme llançarà una campanya per posicionar Menorca com a destinació activa, cultural i slow de la mà de Minube , que compta amb 12 milions de seguidors . L'acció estarà acompanyada d'un blogtrip ( viatge de bloguers especialitzats en turisme ) als quals se'ls donarà a conèixer la campanya Made in Menorca , una iniciativa de la Fundació Destí per promocionar l'illa a partir dels seus productes .

D'altra banda , i d'acord amb l'oficina de Turespaña a Dinamarca , s'ha preparat el desplaçament d'una prestigiosa periodista del país que realitzarà un treball monogràfic sobre les festes populars de Menorca . Aquest treball es reconvertirà , després de la seva publicació , en una exposició sobre les festes . Aquesta promoció a Dinamarca s'acompanyarà d'un presstrip generalista .

Un altre desplaçament de periodistes que es realitzarà pròximament vindrà des de l'Argentina . L'Oficina Espanyola de Turisme a Buenos Aires ha rebut diverses consultes relacionades amb Menorca , per la qual cosa s'han posat amb la Conselleria per comunicar-los que el nom de l'illa com a destinació està arribant fins Amèrica del Sud , i han organitzat un presstrip conjunt amb Eivissa .

Finalment , els responsables de la Conselleria han mantingut una nova trobada amb Jet2 (ahir van pactar la nova ruta des de Blackpool i allargar la temporada ) amb qui han acordat una presentació de Menorca al Call Center de Birmingham davant 200 agents de l'operador turístic .

El president del Consell , Santiago Tadeo , i la consellera de Turisme , M. Salomé Cabrera , han mantingut una trobada informal a l'estand de Menorca amb els empresaris menorquins desplaçats a Madrid . Tadeo els ha manifestat el seu agraïment per la feina que realitza el sector i ha expressat que " la voluntat d'aquest equip de govern del Consell és continuar apostant pel turisme com a generador de riquesa , treball i motor de l'economia de Menorca ' . Tadeo també ha comunicat als empresaris que la unió de les fundacions ( Fundació Destí i Fundació Turisme Menorca ) ' està a punt de materialitzar-se, el que serà bo per a dissenyar conjuntament la promoció i la creació de producte a l'illa ' . El president d'ASHOME , Joan Melis , ha recordat que la unió del sector públic i privat és una necessitat per a poder comptar amb una única veu .

Després d'aquesta intensa jornada , la consellera de Turisme , M. Salomé Cabrera , ha assenyalat que " les accions que realitzem amb el sector per obrir nous mercats estan donant els seus fruits . Treballem per mantenir el turisme espanyol , anglès i alemany , però a més cal diversificar i ampliar els mercats emissors ' . Cabrera, que s'ha mostrat satisfeta per l'evolució de la fira , també ha declarat que " un altre dels nostres objectius que anem complint és la desestacionalització : treballem per tenir ocupacions més altes a l'inici i fi de la temporada , i l'any passat ja es va notar al maig , juliol i setembre , i aquest any esperem que passi el mateix ' .

D'altra banda , Govern i Consell Insular han recollit la bandera que Estacions Nàutiques ha lliurat a l'Estació Nàutica de Menorca , una de les premis a l'excel • lència que s'han atorgat a les destinacions que , com Menorca , aposten pel turisme nàutic . Aquest guardó certifica la qualitat i professionalització de les destinacions per acollir turistes nauticoesportius .

La fira ha estat l'escenari per a una col • laboració entre les bicicletes Gocycle i 'Menorca , equilibri natural ' . Es tracta d'una promoció conjunta de dues ' marques ' sostenibles , que han aconseguit captar l'atenció en aquesta fira . Gocycle és una bicicleta elèctrica dissenyada per Richard Thorpe , exenginyer del equiplo de Fórmula 1 McLaren .

Maó, 23 gener 2014


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS