Notícies i actualitat

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, s’ha desplaçat fins a l’illa Jeju on ha assistit al 7è encontre de la Xarxa Reserva Biosfera Illes i Zones Costaneres

Data : 17/09/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, s’ha desplaçat fins a l’illa Jeju on ha assistit al 7è encontre de la Xarxa Reserva Biosfera Illes i Zones Costaneres que s’ha estat portant a terme aquesta setmana. En aquesta ocasió, l’ha acompanyat
David Carreras, Director de l’OBSAM. Durant aquestes jornades, s’ha firmat un acord on es vincula a les tres parts uns altres cinc anys per a mantenir la Xarxa de manera compartida.

Aquesta Xarxa de Reserva Biosfera Illes i Zones Costaneres ja compta amb més de 70 illes o zones costaneres Reserva de Biosfera, el que representa un 10% del total a nivell mundial. Tot i les diferents característiques, ubicacions i dimensions els uneix la mateixa vulnerabilitat de cara al canvi climàtic i la pujada del nivell del mar. I, aquest, és el principal punt de mira del treball conjunt. Degut a açò, s’han presentat diferents projectes que pal·lien o ajuden en el procés d’adaptació d’aquest fenomen global per part de les diferents Reserves Biosfera.

El conseller de Medi Ambient també ha aprofitat l’ocasió per a mostrar el web de la xarxa i el llibre que es va presentar el passat mes de maig al CIM i que va ser enviat a totes les Reserves Biosfera. També es va discutir el pla de treball específic per a la xarxa que el Consell ha anat elaborant i consensuant durant els últims mesos, així com també es va fer l’aprovació del marc regulador de la xarxa que defineix els objectius, funcions, composició i organització de la xarxa que el Consell de Menorca lidera.

Finalment es va celebrar una cerimònia on es va firmar el conveni de col·laboració de l’UNESCO on Menorca es va comprometre a seguir aportant 50.000 € anuals durant els pròxims 5 anys, el que ja sumen 15 anys de col·laboració, i Jeju 100.000 € anuals.

Durant el cap de setmana, s’ha impartit un curs per a gestors de les Reserva Biosfera i que va adreçat a noves Reserves Biosfera o aquells països en desenvolupament amb pocs recursos i on el Consell ha impartit el curs d’entrenament de l’UNESCO per a la Xarxa de Reserva Biosfera illes i zones costaneres on es destacarà la funció i l’organització de l’OBSAM.

Maó, 17 de setembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS