Notícies i actualitat

El Consell de Menorca ha presentat avui al·legacions en contra de les prospeccions petrolieres al golf de València

Data : 24/01/2014

El Consell Insular de Menorca ha presentat avui al·legacions en contra del projecte de prospeccions petrolieres de la companyia Capricorn Spain Limited, al golf de València, per motius ambientals.

Cal recordar que el projecte d'exploració i explotació d'hidrocarburs denominat Campanya d'adquisició sísmica 3D en els permisos B, G, AM-1 AM-2 al Golf de València, de la citada companyia, va obtenir els permisos d'actuació per part del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, com publica el BOE en la seva edició del 22 de gener de 2011.

Ara les al·legacions presentades pel Consell de Menorca davant la Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat es basen principalment en la necessitat de preservar els valors ambientals i paisatgístics de Menorca, els quals van motivar que la UNESCO la declaràs reserva de biosfera el 1993.

Cal recordar que el 15 d'abril de l'any passat el Ple del Consell Insular de Menorca, per unanimitat, es va posicionar en contra de les prospeccions sísmiques per a la recerca d'hidrocarburs a la zona entre la reserva marina del nord de Menorca i la costa de Catalunya, per raons econòmiques i ambientals.

D'aquesta manera, els consells de Menorca i d'Eivissa, a més del Parlament i el Govern de les Illes Balears, fan front comú amb diferents iniciatives presentades en contra d'aquest i altres projectes semblants, per les repercussions negatives que poden tenir en el medi ambient i l'economia d'aquesta zona.

Maó, 24 de gener de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS