Notícies i actualitat

El Consell fa costat als productes locals de Menorca amb formació

Data : 23/01/2014

El Consell Insular posa a l'abast dels productors locals de Menorca una sèrie de cursos formatius gratuïts amb l'objectiu general de fomentar els productes illencs ja existents, millorar-ne la seva comercialització i promoure'n la creació de nous mitjançant diferents eines com per exemple la col·laboració entre empreses o coworking. Així ho han explicat avui la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, i el director insular, Adolfo Vilafranca.

I açò és possible gràcies al fet que la Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació va presentar aquest projecte a una convocatòria del Programa Leader, a través del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Aquesta activitat formativa en concret té un pressupost total de 60.813 euros, el 75% dels quals serà finançat per aquest ens europeu, mentre que la resta anirà a càrrec del Consell Insular. En aquest sentit, es tracta d'una iniciativa que també ha comptat amb el suport de la Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça.

Aquesta actuació es divideix en dos blocs, el primer dels quals està format per tres cursos. Els dos primers: Eficàcia en la gestió, amb especial interès en temes econòmics i una durada de 24 hores, des del 4 al 26 de febrer, i Eficàcia en la venda, molt enfocat al màrqueting en línia, amb una durada de 33 hores, des del 4 de març fins al 8 d'abril, s'impartiran a la seu del Consell Insular de Maó, de 17.30 h a 20.30 h, els dimarts i dimecres. El tercer, del qual encara està pendent de concretar el lloc on es durà a terme, duu per títol Aparadorisme/decoració d'espais de venda, i està previst que es realitzi a l'abril. Per a cadascuna d'aquestes accions formatives hi ha entre 15 i 17 places disponibles.

El curs del segon bloc: Dinamització i innovació del producte local, té per objectiu específic donar eines als empresaris perquè puguin dinamitzar els seus productes a través del coneixement i la innovació, amb una durada de 60 hores. La comunicació i la col·laboració entre diferents empreses (coworking) són algunes de les matèries que s'impartiran, i s'incidirà especialment en la pràctica. Es preveu que el curs comenci el 13 de febrer i que acabi el 8 de maig, amb horari de 15 a 19 hores, tots els dijous i algun dimarts, a les instal·lacions de Munditest, al polígon de Maó. Hi ha 15 places disponibles.

Aquesta oferta formativa s'adreça a tots els productors locals, passant per artesans, empresaris agroalimentaris o del sector industrial, així com també a persones dedicades a la comercialització d'aquests productes, com ha explicat la consellera Pilar Pons. Les persones interessades a rebre aquesta formació poden sol·licitar la seva inscripció a través del web insular www.cime.es, o bé rebre'n més informació a través de l'adreça de correu electrònic eulalia.alles@cime.es o del telèfon 971 35 62 46.

El director Vilafranca ha assegurat que la durada dels cursos està pensada perquè no afectin l'inici de la temporada turística de l'estiu. Pilar Pons, per la seva part, ha recordat que la selecció dels continguts que s'impartiran ha estat possible gràcies, en part, a les indicacions que han donat els diferents sectors sobre les seves necessitats. També està previst que, en finalitzar aquestes accions, se'n puguin dur a terme de noves segons els interessos i les propostes dels participants.

Maó, 23 de gener de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS