Notícies i actualitat

La convocatòria d’ajudes del Contracte Agrari Reserva de Biosfera deixa d’estar subjecte a mínimis

Data : 08/09/2017

Avui ha sortit publicat al BOIB núm. 110 la convocatòria d'ajudes del Contracte Agrari Reserva de Biosfera (CARB) 2017. El Consell Insular, amb aquestes ajudes, vol seguir reconeixent els serveis culturals i ambientals que l’activitat agrària i ramadera aporta a la societat menorquina. Cal destacar que les bones pràctiques d’aquest sector ajuden a la conservació de la biodiversitat i el paisatge rural tradicional, d’alt valor ambiental i cultural.

La principal novetat del CARB d'enguany és que l'ajuda no estarà subjecte a mínimis, donat que s'ha tramitat davant la Unió Europea. Tot i que la tramitació davant l’organisme europeu ha retardat l’aprovació de la convocatòria, el Consell Insular celebra aquest avanç per al sector agrari, ja que la possibilitat de poder-se acollir a més d’una convocatòria ha estat una de les demandes reiterades d’aquest sector.

Tot i que la tramitació davant l’organisme europeu ha retardat l’aprovació de la convocatòria, el Consell Insular celebra aquest avanç per al sector agrari, ja que la possibilitat de poder-se acollir a més d’una convocatòria ha estat una de les demandes reiterades d’aquest sector.

Una altra de les novetats d'enguany, i donada l'entrada en vigor de l'administració electrònica, és que tots els sol·licitants que siguin persones jurídiques hauran de fer la sol·licitud telemàticament.

Els criteris principals per acollir-se al CARB és la professionalitat de les explotacions i el compliment d'uns requisits ambientals com serien el correcte tractament dels purins mitjançant l'elaboració d'un pla de gestió de dejeccions ramaderes o el fet de tenir una càrrega ramadera adequada.

El pressupost total per aquesta convocatòria és de 750.000€ amb un increment de 220.000 € respecte l'anterior convocatòria. La quantia base màxima per beneficiari és de 3.500,00 € per explotació. A aquesta base s’hi podrà sumar, sempre hi quan no excedeixi l’import de 4.725,00 €:

- Un 15 % si a l'explotació hi ha una dona assegurada.
- Un 5 % en el cas de la participació d'estudis amb administracions públiques o altres entitats.
- Un 15 % en el cas que el titular de l’explotació tingui un acord de custòdia o siguin explotacions de producció ecològica.

Per altra banda, i pel que fa als compromisos que assumeix cada explotació, s'ha hagut de modificar algunes d'elles al ser incompatibles amb l'exempció de mínimis, donat a una incompatibilitat amb el reglament d'exempció. Pots veure en l'adjunt les actuacions que es pagaran amb el CARB.

El termini per executar les actuacions acabarà dia 31 de març de 2018.

La convocatòria del CARB 2017 està oberta i el termini per sol·licitar-lo és de 40 dies naturals des de l'endemà de la seva publicació.


Maó, 7 de setembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS