Notícies i actualitat

El Consell ha iniciat aquesta setmana dos tallers d’ocupació amb un pressupost global de 183.500 euros i dels quals es beneficien 20 persones

Data : 19/01/2014

La Conselleria de Serveis Generals, Treball i Innovació ha iniciat aquesta setmana els dos tallers d’ocupació que el Soib va concedir a la darrera convocatòria al Consell Insular a finals de l’any passat, amb un pressupost global de 183.500 euros i dels quals se’n beneficien un total de 20 persones.

Recordam que el Consell Insular va presentar dos projectes per organitzar tallers d’ocupació a la darrera convocatòria del SOIB: http://www.caib.es/govern/sac/visor_proc.do?codi=1648514&lang=ca&coduo=1464. Amb aquesta figura, la del taller d’ocupació, els i les alumnes reben una formació per obtenir després un certificat de professionalitat, amb la particularitat que aquests coneixements vénen acompanyats de remuneració, amb una quantitat similar a la del salari mínim.

«Des del Consell Insular continuam treballant per oferir noves oportunitats formatives, i per açò presentam diferents projectes a les convocatòries, per poder desenvolupar accions encaminades a millorar la capacitació de les persones, amb les quals després puguin tenir més oportunitats per trobar feina. Ja tenim experiències positives d’altres anys i esperam que també tenguin bona acollida», explica la consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons.

Concretament es tracta de dos tallers d’ocupació: un anomenat La Mola, per a la neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, i l’altre amb el títol Sa Roqueta, destinat a l’atenció a persones dependents en institucions socials. Ambdós tenen una durada de mig any i estan dotats cadascun amb un pressupost de 91.759 euros. A cada taller s’han apuntat un total de 10 persones, després d’un procés de selecció dut a terme per personal del Soib.

El taller La Mola compta amb 960 hores de formació, de les quals 690 es destinaran a treball efectiu en el lloc de feina, en aquest cas a les dependències del Consell Insular de Menorca, i la resta a formació.

Segons dades extretes de l’Observatori de Treball durant els mesos de gener a setembre de 2013, es pot comprovar que la segona ocupació de més contractació a Menorca ha estat la de personal de neteja d’oficines, hotels i altres establiments similars. De fet, s’han realitzat 2.377 contractes en aquesta ocupació, la qual cosa representa un increment del 12,28% respecte de l’any 2012.

«Els certificats de professionalitat són un instrument d'acreditació oficial de les qualificacions professionals del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals en l'àmbit de l'Administració laboral. Ens trobam que moltes persones que estan inscrites al SOIB com a demandant d'ocupació de personal de neteja, no tenen cap formació relacionada amb el sector i obtenir aquest certificat els donaria més oportunitats d'ocupació», explica Pilar Pons.

Amb aquesta formació es pretén dotar els alumnes de l’experiència professional necessària per fer feina al sector de la neteja a tot tipus d’edificacions, tant públiques com privades.

Per la seva part, el taller anomenat Sa Roqueta, amb un total de 960 hores de les quals 440 són de formació, es du a terme en gran part al Centre Sociosanitari de Santa Rita, a Ciutadella, una infraestructura d’àmbit insular que pretén donar resposta a les necessitats de la gent gran, amb places residencials, de centre de dia, places de convalescència i servei de cures pal•liatives, per la qual cosa els i les alumnes podran posar en pràctica tots els coneixements que adquiresquin durant el taller d'ocupació.

El Centre de Santa Rita està gestionat per un consorci, que a la vegada depèn del Consell Insular de Menorca. Però es deixa oberta la possibilitat, amb el vistiplau del SOIB, d’arribar a acords de col•laboració amb altres institucions de l’illa.

Maó, 19 de gener de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS