Notícies i actualitat

El Consell Insular ha concedit enguany 279 beques per a la realització d’estudis fora de Menorca

Data : 11/09/2017

La xifra representa un 11% més de beneficiaris que l’any anterior

El Consell Executiu del Consell Insular de Menorca ha aprovat avui la concessió de beques per a la realització d’estudis fora de Menorca durant el curs 2016-2017.

La partida econòmica destinada a aquestes ajudes és de 300.000€, la mateixa xifra que l’any anterior. Com a novetats en la convocatòria d’enguany, hi ha l’increment de 2.500€ a 3.000€ del límit de compatibilitat amb les beques del Ministeri d’Educació, la reducció de crèdits per estudiants que compatibilitzen els estudis amb una feina, i l’exclusió de les rendes obtingudes per herència, rescat de plans de pensions o venda de l’habitatge habitual de la baremació econòmica.

El Consell ha rebut enguany 327 sol·licituds de beca, de les quals n’ha concedit 279, de manera que un 85,3% dels sol·licitants han obtingut beca.

Aquestes xifres contrasten amb la convocatòria de l’any passat, quan es van rebre 498 sol·licituds però només se’n van resoldre favorablement 248, una mica menys de la meitat, un 49,8%. Segons el Conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, aquesta important diferència es deu a la modificació de la data en què el Consell va treure aquesta convocatòria. Fins l’any passat la treia prop de Nadal, i molts estudiants sol·licitaven beca al Consell i al Ministeri d’Educació, per si la segona no els era concedida. Enguany, en canvi, la convocatòria del Consell va sortir el mes d’abril, quan les beques del Ministeri ja estaven pràcticament totes resoltes, de manera que els que la tenien concedida i superaven el límit de compatibilitat, ja no van demanar la del Consell. Gràcies a això, si l’any passat 187 sol·licituds de beca van ser denegades per incompatibilitat amb les del Ministeri, enguany només se n’han denegat 8.

La quantia mitjana de les ajudes concedides se situa en els 1.075€, i l’import de la beca concedida més elevat ha estat de 1.843€.

Pel que fa als motius de denegació, 19 sol·licituds no complien els requisits econòmics, 14 no complien els requisits acadèmics, 8 superaven el límit de compatibilitat amb les beques del Ministeri d’Educació, i 7 han estat denegats per altres motius.

Els beneficiaris d’aquesta ajuda rebran el pagament del Consell Insular entre finals de setembre i principis d’octubre.

Miquel Àngel Maria es mostra satisfet pel resultat d’aquesta convocatòria, que compleix una funció social important. Segons el Conseller, és important que cada any el Consell tregui aquesta convocatòria perquè cal ajudar molts estudiants que no reben beca del Ministeri d’Educació, però que pels nivells de renda familiar han de fer un gran esforç per pagar-se la residència fora de Menorca per a la realització d’estudis.

El Conseller també apunta que continua sense resoldre’s la incompatibilitat amb les beques per mobilitat que treu el Govern de les Illes Balears. En aquest sentit, el Conseller ha plantejat diverses alternatives a la Conselleria d’Educació del Govern, però fins ara no hi ha cap resposta satisfactòria. Segons Maria, “la solució idònia seria que el Govern traspassi una part de la seva partida per a beques al Consell Insular de Menorca, i nosaltres ho afegiríem a la convocatòria que treim cada any. El Govern simplement hauria de treure la seva convocatòria per estudiants de les altres illes. Si hi ha dificultats legals, que es facin els canvis normatius necessaris per fer-ho possible.”


Maó, 11 de setembre de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS