Notícies i actualitat

La Comissió del PDPT aprova l'execució de tres nous projectes per al 2014

Data : 15/01/2014

La construcció d'un museu naval a l’illa Pinto, la creació a Sant Lluís d'un centre d'interpretació de l'herència francesa i la reconstrucció del molí des Castell.

La Comissió del Pla de Dinamització del Producte Turístic de Menorca (PDPT), formada pel Consell Insular, el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, el Govern de les Illes Balears i l'Associació Hotelera de Menorca, va aprovar ahir l'execució per al 2014 de les obres de construcció d'un museu naval a l’illa Pinto de Maó, la creació a Sant Lluís d'un centre d'interpretació de l'herència francesa i la reconstrucció del molí del Camí Vell de Maó, situat as Castell.

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, va explicar en roda de premsa que aquestes tres actuacions corresponen a la tercera i quarta anualitat, “i la nostra intenció és que al final de 2014 les obres estiguin completament acabades”. De tota manera, va afegir, “es va avançant també en altres temes importants, com l'obertura de les coves de Cala Blanca, també incloses en el PDPT”. En aquest sentit va ressaltar que “ha estat un tema complicat, ja que no hi ha gaire antecedents de compra de subsòl a propietaris. Se'ls ha enviat ja una proposta d'escriptura, la qual cosa vol dir que amb la majoria ja hi ha acords”.

De moment, segons va informar el president del Consell, al PDPT “s'han invertit aproximadament 2,2 milions d'euros i queda pendent entorn a 1.665.000 euros més aproximadament”.

El president d’ASHOME, Joan Melis, va assenyalar que “el pla porta retard, però també hem de significar que s'ha treballat dur per recuperar el temps i encaminar-lo”. Melis va deixar clar que “tots aquests projectes atorguen un valor afegit a Menorca. Són inversions a llarg termini que ofereixen un element diferenciador a l’illa i al nostre producte turístic, que per tant hem de potenciar”.

El director insular de l'Administració General de l'Estat, Javier López-Cerón, va mostrar el suport del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme “a aquests projectes per dinamitzar el producte turístic, que esperam que es puguin executar en el termini previst”.

La consellera de Turisme del Consell Insular, M. Salomé Cabrera, va coincidir que “hem recuperat el temps i partides en aquestes actuacions. Estem contents pels projectes realitzats sota el suport de les sis submarques, si bé sobretot impulsen la Menorca Natural i la Menorca Cultural”.

La consellera va destacar que “a tot això hi hem d'afegir l’acabament de les rutes cicloturístiques i la propera acció de difusió i edició d'un fullet informatiu”. També va informar de l’acabament de la primera fase de les obres de Fort Marlborough i que “ara s'ha iniciat l'etapa de museïtzació”.

Entre els projectes hi ha l’adequació de patrimoni amb la il·luminació de les torres de defensa des Castellar, Alcalfar i Son Ganxo, així com la proposta d'il·luminar la naveta des Tudons, per 30.000 €. En aquesta mateixa línia s'inclou la recuperació del patrimoni de l’illa Pinto, al port de Maó, que comporta la recuperació de les casernes. L'illa també albergarà, entre altres exposicions, una de les col·leccions d'àncores més importants a escala europea, ja que la primera és a Ferrol i la segona seria a Menorca, amb setanta àncores aproximadament. Aquestes obres d'adequació, amb una aportació de la Comissió en aquesta anualitat de 250.000 €, permetran que aquest enclavament pugui ser obert al públic per ser visitat.

Un dels projectes que estaran acabats més prest serà el de Fort Marlborough, que, amb una aportació de 315.000 € en aquesta anualitat, es preveu que pugui estar enllestit a final de febrer. D'altra banda, el Centre d’Interpretació de l'Herència Francesa, que se situarà a Sant Lluís i acollirà la primera exposició francesa, rebrà de la Comissió una aportació de 142.000 euros. Per a la reconstrucció del molí des Castell s'aportaran 30.000 € i també serà visitable.

També cal destacar el projecte de les coves de Cala Blanca, amb una dotació de 543.689 €, i el de museu britànic al palau Oliver, que es portarà al Consell Executiu de dia 27 amb una partida de 400.000 €. 

Finalment hi ha l'elaboració d’un suport promocional i informatiu sobre les rutes cicloturístiques, que s’engloba en el projecte de Club de Turisme Actiu.

Maó, 15 de gener de 2014

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS