Notícies i actualitat

El Consell i l'Ajuntament des Castell conclouen la millora d'una de les principals vies d'accés a Calesfonts

Data : 14/01/2014

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, i la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, acompanyats pel batle des Castell, Lluís Camps, i el regidor d'Urbanisme, Florencio Conde, han presentat avui el resultat de les obres de millora del carrer de Sant Josep, una de les grans artèries del municipi, emprada habitualment com a accés a Calesfonts.

Es tracta d'un projecte amb un cost de 188.000 euros, finançats a través del Projecte de millores de zones turístiques i zones d'afluència turística (103.000 euros), el Pla insular de cooperació del Consell (34.000 euros) i el mateix consistori, que s’ha fet càrrec de la resta.

Les obres, ja acabades, han consistit en l'ampliació de les voreres, instal·lació d'arbres, reasfaltatge i ordenació del trànsit (el carrer passa ara a tenir un únic sentit, en direcció a Calesfonts). A més, l'actuació inclou renovació del mobiliari urbà en tota la cornisa marítima des de Calesfonts fins a Cala Corb i l'emblancada de la façana marítima de Calesfonts.

El batle des Castell ha recordat que totes les actuacions s'han programat d'acord amb veïns i empresaris de la zona. Així, les obres del carrer s'han efectuat per trams, sense interrompre el trànsit.

El president Tadeo ha indicat que aquesta actuació s'emmarca en el Projecte de millores de zones turístiques i zones d'afluència turística, el muntant total del qual està dotat amb dos milions d'euros. “Un pla llançat per millorar les urbanitzacions i els seus entorns, unes millores sol·licitades històricament des del sector i que compta amb la col·laboració d'ajuntaments i empresa privada”.

En aquest sentit, la consellera Cabrera ha destacat que el carrer beneficiat per les ajudes és “la principal via d'accés a Calesfonts, un dels actius turístics des Castell més notables, per la qual cosa és obligatori tenir-lo en òptimes condicions”.

Paral·lelament, aquesta obra també rep finançament del Pla insular de cooperació, iniciativa organitzada pel Departament de Cooperació Local, Esports i Habitatge, que dirigeix el conseller Juanjo Pons. I és que les obres d'embelliment s'han simultaniejat amb els treballs de renovació de la xarxa de sanejament d'aigües.

“D'aquesta manera ens hem coordinat entre les dues administracions per mirar de generar les mínimes molèsties possibles als veïns i optimitzar les actuacions”, ha explicat el batle Camps.

Es Castell, 14 de gener de 2014


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS