Notícies i actualitat

Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada avui al Consell Insular de Menorca

Data : 31/08/2017

Avui ha tingut lloc al Consell Insular la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca del mes d’agost. Els temes tractats durant la sessió d’avui han estat, entre d’altres, el pla estratègic i pla d’acollida als refugiats, els projectes de regularització de places turístiques, l’estat de licitació del contracte del Servei d’Acollida d’Animals de Menorca o la neteja de platges.

Pla estratègic i pla d’acollida als refugiats
Durant la sessió d’avui les corporacions locals de Menorca han mostrat la seva predisposició en passar de les declaracions de bones intencions a l’acció. En aquest sentit, s’ha consensuat un pla d’accions concretes el qual s’haurà d’acabar de definir durant les pròximes setmanes. Un altre dels acords arribats avui és la designació d’aquest projecte al Fons de Cooperació Menorquí que s’encarregarà de coordinar el projecte a nivell insular. Les corporacions locals, per la seva part, faran una aportació econòmica extra a aquesta entitat que anirà destinada a l’atenció de persones refugiades. La quantia econòmica a aportar s’acabarà de definir durant la pròxima Comissió. En aquests moments, el projecte queda pendent d’una reunió amb Creu Roja per consensuar el pla d’accions.


Projectes de regularització de places turístiques
La directora insular d’Ordenació Turística, Elena Costa, ha informat als ajuntaments del procés a seguir per a beneficiar-se dels ingressos obtinguts mitjançant la gestió de la borsa de places turístiques. Aquests ingressos es podran reinvertir en projectes de millora de l’oferta turística i que ajudin a la desestacionalització. Els municipis hauran de consensuar aquests projectes amb el sector turístic (ASHOME) i agents socials (UGT i CCOO). Costa ha explicat també que des del Consell Insular de Menorca es farà el seguiment del desenvolupament dels projectes i la tramitació administrativa per assegurar el compliment dels convenis signats.


Estat licitació del contracte del Servei d’Acollida d’Animals de Menorca
La presidenta en funcions i consellera de Cooperació Local, Maite Salord, ha informat als municipis de l’estat de licitació del contracte del Servei d’Acollida d’Animals de Menorca. Cal recordar que la darrera pròrroga es va realitzar el 19 de juny de 2017 per un període de 6 mesos. Així, la conselleria de Cooperació Local treballa en la posada en marxa del procediment per a la licitació d’un nou contracte per tal que dia 1 de gener de 2018 aquest servei comenci una nova etapa. Un procés que anirà acompanyat per una sèrie de millores que s’anunciaran un cop s’hagin aprovat les bases de licitació durant a la Comissió de Govern prevista per dia 25 de setembre de 2017.

Neteja de platges
Maite Salord ha informat sobre la necessitat de renovar el contracte actual del Servei de Neteja de Platges per la finalització del mateix. La consellera també ha posat damunt la taula que dia 1 de gener de 2018 finalitza el conveni entre la institució insular i els ajuntaments de l’illa per a la prestació del Servei Integral de Neteja de Platges que es va signar l’any 2010. Consell i ajuntaments tractaran el tema a la Junta de Batles del mes d’octubre.


Maó, 31 d’agost de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS