Notícies i actualitat

El Consell incrementa a 50.000€ la partida pressupostària destinada a ajuts econòmics per a estades en centres terapèutics o residencials ubicats fora de Menorca, i per als desplaçaments associats

Data : 30/08/2017

La conselleria de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca ha renovat la concessió de les ajudes destinades a subvencionar estades terapèutiques o residencials en centres ubicats fora de l’illa de Menorca i a subvencionar desplaçaments i allotjaments de les persones usuàries d’aquests centres o dels seus familiars. Aquesta partida econòmica que l’any passat comptava amb 40.000 EUR ha passat a la suma de 50.000 EUR.

L’objectiu d’aquests ajuts és possibilitar l’atenció social o sociosanitària a persones que els serveis socials o sanitaris públics han valorat que necessiten una estada en un centre residencial o terapèutic per al qual no hi ha recursos disponibles en els sistemes públics de protecció social a Menorca i facilitar els desplaçaments i els allotjaments de les persones usuàries d’aquests centres i de les seves famílies, que generen una despesa extraordinària.

Les estades terapèutiques o residencials estan dirigides a l’atenció de persones amb discapacitat psíquica, física o psiquiàtrica, així com abordar situacions en les quals es presenten dificultats per addiccions o trastorns de conducte i podran sol·licitar l’ajuda aquells que compleixin un seguit de requisits: estar empadronat en un municipi de Menorca, ser major de 18 anys, acreditar la necessitat de recurs residencial o terapèutic i la impossibilitat o la no adequació d’accés a un recurs adient a la xarxa pública de serveis socials o de salut de Menorca.

L’import màxim que es finançarà amb aquests ajuts correspondrà com a màxim al 75% del cost total. Les subvencions que s’atorguin són compatibles amb la concessió d’altres ajuts. Les sol·licituds de les estades efectuades durant l’any 2017 es poden presentar al llarg de l’any natural, fins al dia 1 de novembre del 2017. Les persones podrán presentar la seva sol·licitud al Consell Insular de Menorca.


Maó, 30 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS