Notícies i actualitat

El Consell posa a l'abast dels ciutadans el llibre electrònic a través del portal ebookmenorca.org

Data : 17/12/2013

La Conselleria de Cultura, Patrimoni i Educació anuncia que des d'aquesta setmana ha posat a disposició dels ciutadans una biblioteca de llibres electrònics a través de la plataforma tecnològica e-bookmenorca.

Mitjançant e-bookmenorca es poden agafar en préstec les principals novetats editorials en format digital per poder-les llegir en diferents dispositius: tauletes, telèfons intel·ligents, ordinadors personals o lectors de llibres electrònics.

El projecte de biblioteca electrònica en tot el seu àmbit ha estat possible gràcies a la Biblioteca Pública de Maó, a la qual s'han adherit la resta dels Ajuntaments de Menorca.

De fet, es tracta del tercer sistema de préstec de llibres electrònics creat en una biblioteca pública dins de l’Estat espanyol. Fora de la Xarxa de Biblioteques no hi ha constància d’altres sistemes bibliotecaris que comptin amb un servei semblant.

Actualment aquesta biblioteca electrònica consta de 300 títols, majoritàriament de narrativa, als quals es pot accedir a través del web www.ebookmenorca.org.

Per poder accedir a aquesta biblioteca electrònica primer cal ser usuari registrat de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, tenir com a mínim 15 anys d'edat i tenir un dispositiu compatible i un compte de correu electrònic.

Els usuaris es poden enregistrar en aquest servei a qualsevol de les biblioteques públiques de Menorca a partir d'aquesta setmana. En fer-ho, tenen dret a llegir o a descarregar fins a dos llibres electrònics per usuari, per un període de 21 dies.

Els exemplars estan disponibles en un format DRM que limita l’ús a aquests terminis, per garantir drets i retribucions a autors, editors i distribuïdors comercials. El sistema ha estat dissenyat per l’empresa Libranda, que gestiona aquests drets i ha creat la plataforma electrònica que hi permet l’accés als usuaris i la seva gestió per part de les biblioteques. Posar en marxa la biblioteca ha requerit una inversió de 10.000 €.

És també notòria l’adaptació de les biblioteques de Menorca a les noves tecnologies mòbils en relació amb altres sectors de l’Administració. Dia 10 de desembre, els responsables de les biblioteques de l’illa mantingueren una reunió a Maó, a la Biblioteca Pública, per posar en comú l'experiència adquirida en l’ús de la plataforma en fase de proves i determinar la forma de coordinar, mantenir i millorar el servei.

«La nostra voluntat és posar a l'abast del major nombre de persones el plaer de la lectura, i per aquest motiu empram les noves tecnologies», explica la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo.

Maó, 17 de desembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS