Notícies i actualitat

La Conselleria de Turisme i l’Ajuntament de Sant Lluís inverteixen 300.000 euros a les urbanitzacions del municipi

Data : 12/12/2013

Aquest matí s'han presentat les obres de millora que s'han realitzat a les urbanitzacions de Sant Lluís. Les actuacions, realitzades a través del pla d'inversions i millores en urbanitzacions i zones d'afluència turística que promou el Consell, han suposat una inversió de 300.000 mil euros. D'aquests, la Conselleria de Turisme n’ha assumit 211,000, mentre que l'ajuntament ha invertit 63.000 euros i les empreses privades de les urbanitzacions altres 25.000.

En concret, s'han realitzat 10 millores en diferents punts (tots estan executats a excepció de l'accés a la platja d’Alcalfar, pendent del permís de Costes):

- Supressió de barreres arquitectòniques en Cala Torret
- Reparació de voreres en Binibèquer Vell
- Millores de l'accessibilitat a la platja de Binibèquer
- Millores de l'accessibilitat a la platja d’Alcalfar
- Reparació plataformes de bany (Cap d’en Font, Binisafúller, Torret, Alcalfar i Binibèquer Vell)
- Coberta zona d'escombraries a Cala Torret
- Instal·lació de 17 panells informatius de serveis a les urbanitzacions
- Ordenació d'un tram del passeig marítim de Biniancolla
- Instal·lació de 37 ecopunts per cobrir contenidors
- Ordenació parcial de Binisafúller Platja

La Consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha explicat en roda de premsa que ‘el Consell Insular ha destinat 2 milions d'euros a millores a les zones turístiques, amb la participació dels consistoris i les empreses de la zona ja que pensem que aquesta ha de ser la nova forma de treballar, en cooperació amb l'empresa privada’. Les bases per dur a terme aquestes obres recullen la necessitat d'usar materials propis de l'entorn per integrar les obres i mantenir la identitat, la recuperació d'elements etnològics així com l'elaboració per part dels consistoris d'un pla de situació de les urbanitzacions.

L'alcalde de Sant Lluís, Cristóbal Coll, ha assenyalat per la seva banda que ‘s'han realitzat petites actuacions però de gran valor per al resident i turista’. Coll, que ha assistit a la presentació al costat del regidor d'urbanitzacions, Pedro Tudurí, i el de Turisme, Alfred Benosa, ha remarcat que ‘nosaltres no deixem de costat el sector turístic, creiem en ell i recolzem les actuacions que s'han executat perquè beneficia a tothom’.

Sobre la possibilitat de reeditar el pla de millora d'inversions turístiques, Cabrera ha recordat ‘que serà molt complicat aquest any, però l'equip de govern del Consell treballa per impulsar aquest tipus d'iniciatives ja que es tracta d'una inversió molt útil. Encara que el pressupost està condicionat, considerem que accions com aquesta són vitals per a Menorca’.

Maó, 12 de desembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS