Notícies i actualitat

El Consell proposa un nou itinerari per redescobrir el Llatzeret

Data : 22/08/2017

Les visites guiades a espais que encara no s’han obert al públic són un dels reclams del programa ‘Llatzeret, a les teves mans’ amb el qual la institució insular commemora els 200 anys d’història de l’edifici del port de Maó.

L’inici de la setmana commemorativa del bicentenari del Llatzeret està a tocar de mans. Entre les activitats programades, una de les que més interès i demanda acostuma a generar són les visites guiades. En aquesta ocasió, el Consell Insular de Menorca ha plantejat un itinerari que res té a veure amb el que es realitza diverses vegades per setmana des del passat mes de juny.

Entre les novetats de la nova proposta d’itinerari figura la inclusió dels estables, els cinc magatzems d’oreig de la zona empestada, el distribuïdor i també el lloc on es fixava la cadena que servia per tancar el port de Maó. Amb aquesta nova ruta, el Consell pretén donar a conèixer a la població aquelles zones en les quals s’han fet feines de recuperació en els darrers temps, a més d’algunes curiositats.

La durada màxima de l’itinerari serà d’1 hora i 15 minuts. Les entrades, que tenen un preu de 5 euros, es poden comprar ja a la web www.nanventura.es. Per a més informació, es pot trucar al telèfon 676 473 471.

“Llatzeret, a les teves mans”
Amb motiu de la celebració del bicentenari del Llatzeret, el Consell ha confeccionat un programa especial per donar a conèixer el passat, present i futur d’aquest emblemàtic edifici del port de Maó. Els tres eixos que vehiculen el programa són la salut, la cultura i el turisme, els mateixos que s’han fixat en el pla d’usos d’aquest espai.

“Volem que els menorquins coneguin quin és el passat, quin és el present i, sobretot, quin ha de ser el futur del Llatzeret, un espai que ha de ser gaudit per residents i visitants”, explica la consellera de Promoció Turística, Maite Salord.

Entre els actes més rellevants de la setmana del 28 d’agost al 3 de setembre cal destacar el concert de bandes de tota Menorca, l’actuació de Marco Mezquida i Juan Gómez ‘Chicuelo’, la representació de la peça teatral ‘Els fantasmes del Llatzeret’ i la projecció de la pel·lícula ‘El Niño’ amb l’assistència de dos dels actors protagonistes, a més de l’acte institucional en què es lliurarà el Premi de Turisme ‘Joan Gomila Borràs’.


Història del Llatzeret
Declarat Bé d’Interès Cultural l’any 1993, el Llatzeret es troba en el primer dels quatre illots del port de Maó. Va ser construït entre 1793 i 1807 i, finalment, va entrar en funcionament el 1817 amb la finalitat d’aïllar els infectats o sospitosos de patir malalties infeccioses que arribaven al port de Maó.

En aquest establiment sanitari es van viure episodis tràgics, com les epidèmies de febre groc ocorregudes el 1821 i 1876 i la de tifus, també el 1821. El darrer vaixell en quarantena va atracar al moll d’aquest illot l’any 1919. Poc després va deixar de tenir un ús sanitari.

Amb el traspàs de la titularitat del Ministeri de Sanitat al Consell Insular de Menorca, efectiu des de l’abril del 2015, es va obrir una nova etapa que ha de permetre reescriure la història d’aquest espai amb la incorporació de nous usos, com el cultural, formatiu i turístic.

Maó, 22 d’agost de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS