Notícies i actualitat

‘Menorca, La Reserva de Biosfera al teu abast’

Data : 22/08/2017

El Consell Insular edita una col·lecció de revistes per explicar l’essència de l’illa de Menorca des de la perspectiva de la declaració de Reserva de Biosfera als nostres visitants

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca presenta la nova col·lecció divulgativa de revistes dedicada a la Reserva de Biosfera. Javier Ares, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera ha explicat que «amb aquesta nova publicació omplim un buit d’informació amb un format fàcil i agraït per a la seva relaxada lectura que permetrà al lector entendre millor el nostre territori i la seva biodiversitat, així com la seva gent i els reptes als quals s’enfronten. Esperem suscitar el suficient interès per aprofundir en les singularitats de l’illa, així com aconseguir que s’uneixin al repte que com a territori aïllat afrontem dia a dia amb la sostenibilitat del
planeta amb accions i hàbits més saludables i co-responsables que, a més a més, reforcen la personalitat pròpia i diferenciada de Menorca».

"Des del primer moment vam adonar-nos que calia oferir als nostres visitants una informació de qualitat sobre la Reserva de Biosfera, perquè Menorca és una destinació especial en l'entorn mediterrani, una societat que vetlla constantment per la conservació del patrimoni natural i la seva cultura, i també per fer front als reptes que suposa haver escollit el camí de la sostenibilitat per al nostre desenvolupament. I precisament a això respon aquesta publicació, és una altra manera d'explicar Menorca", ha afegit la Directora Insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún Clarisó.

La publicació que avui es presenta és l'element central -el nombre 0- entorn del qual pivotarà una col·lecció de publicacions temàtiques de petit format, que progressivament anirà desplegant continguts específics de la nostra illa. El nombre 1, ja disponible, tracta la Geologia de Menorca, i el nombre 2, que està en procés d'edició, aprofundirà sobre el cap de Cavalleria i la costa nord.

‘Menorca, la Reserva de Biosfera al teu abast’

Al llarg de 80 pàgines, la publicació desgrana amb un acurat llenguatge divulgatiu els elements essencials de la nostra illa, i els recursos interpretatius i digitals als quals podem dirigir-nos en cas de voler aprofundir en algun àmbit concret. També s'ha posat especial atenció al llenguatge visual emprat, de manera que la publicació compte amb suggerents imatges que conviden a descobrir la Menorca més desconeguda i autèntica.

Per altra banda, la publicació inclou un mapa turístic de Menorca, editat amb la col·laboració d’IDE Menorca, el servei de Cartografia del Consell, que integra la informació cartogràfica essencial de recursos existents per a la visita, com la xarxa de monuments de la candidatura de Menorca Talaiòtica, els principals museus i centres de visita i de recepció de visitants, els itineraris botànics, les rutes geològiques i ornitològiques, o la xarxa d'albergs juvenils, entre d'altres. Al revers, el mapa inclou una sèrie de 14 consells i recomanacions per fer de la visita a Menorca una contribució a la Reserva de Biosfera.

La publicació, que surt a la venda per 7€, s'ha editat en cinc idiomes: català, castellà, anglès, francès i alemany; i no es descarta editar algun idioma addicional de cara a la temporada vinent turística. En total s'han editat 8.300 exemplars, que es distribuiran principalment, a les llibreries de Menorca, a les oficines d'informació turística, i als centres de recepció de visitants.

Maó, 22 d’agost de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS