Notícies i actualitat

Sol·licita la teva ajuda al lloguer

Data : 10/08/2017

El període de sol·licitud és del 7 d’agost fins al 21 de setembre. Pots presentar la teva sol·licitud a les oficines de l'IBAVI Maó.

Aquestes ajudes provenen del Govern Balear i van destinades als residents a les Illes Balears i que tenen uns ingressos iguals o inferiors a 22.365 euros la unitat familiar


Les ajudes que s’atorguen són per a lloguers de l’any 2017, des de gener a desembre. Tot i que es convoquen ara, es paguen amb efectes retroactius des de gener. Les ajudes poden aportar fins a un màxim del 40% del lloguer i arribar a una quantitat anual màxima de 2.400 o de 200 euros mensuals. Per poder accedir a aquesta ajuda els ingressos de la unitat familiar han de ser iguals o inferiors a 22,365 euros i el lloguer del pis no ha d’excedir els 600 EUR mensuals. Són per al pagament del domicili habitual.

En cas d’empat entre sol·licitants, es prioritzen les unitats familiars considerades de sectors preferents; és a dir, nuclis familiars com famílies nombroses, amb persones amb discapacitat, dones víctimes de violència de gènere, persones afectades per desnonaments o víctimes del terrorisme.


Objectiu: augmentar el número de beneficiaris

L’objectiu de la convocatòria de 2017 és incrementar el número de beneficiaris i també donar solució a la problemàtica que va evidenciar la convocatòria anterior per les condicions que fixa l’Estat i que no responen a les necessitats de les Illes Balears, que tenen uns preus de lloguer més elevats que a altres indrets de l’Estat.

En la convocatòria de 2016, la primera que va gestionar íntegrament l’actual Govern, es va incrementar un 89% el número de beneficiaris de les ajudes, que foren un total de 1.478 (el 80% de les sol·licituds presentades), respecte de 2015, quan hi va haver 785 beneficiaris.

Les ajudes de lloguer formen part del Pla Estatal d’Habitatge 2013-2016 (prorrogat per a 2017), però és la Comunitat Autònoma la que les gestiona. Enguany dels 5,8 milions d’euros assignats a les Illes Balears (per distintes ajudes relacionades amb l’habitatge com lloguer, rehabilitació i regeneració urbana, entre d’altres), és el Govern balear el que decideix, igual que l’any passat destinar 3 milions a les ajudes a lloguer, amb l’increment autonòmic de fins a 3.335.000 euros.

Més informació al web www.habitatge.caib.es i al telèfon 900 780 000

Maó, 10 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS