Notícies i actualitat

El Consell instal·larà a la coberta del centre sociosanitari de Santa Rita una planta fotovoltaica de 100kWp

Data : 08/08/2017

Instalacio santa ritaEl Consell Insular aposta per unes institucions més sostenibles, responsables, i tecnològiques compromeses amb el futur, la innovació i la preservació del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, del Departament de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera ha engegat el projecte d’incorporar instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum connectades a xarxa de diversos edificis públics de la seva propietat.

El primer projecte d’aquesta iniciativa a sortir a la llum és el del centre sociosanitari de Santa Rita (Ciutadella) on s’instal·larà una planta de 100kWp al sostre de l’edifici. El contracte per executar l’obra d’aquest projecte es va signar el passat 11 de juliol del 2017 amb l'empresa que va resultar adjudicatària de la licitació pública, Gamma Solutions, grup tecnològic especialitzat en projectes energètics i tecnologia de la informació i comunicació, amb seus a Madrid, Regne Unit i diversos països de Llatinoamèrica.

L’objectiu del projecte és instal·lar una planta fotovoltaica per a l’autoconsum connectada a la xarxa interior de l’edifici, així com també el manteniment preventiu i correctiu de la instal·lació durant els pròxims vuit anys. La instal·lació s’ubicarà a la coberta de l’edifici, el que suposa un repte pel fet que l’arquitectura de l’edifici obliga a organitzar la instal·lació fotovoltaica de manera estratègica al voltant de forats i volums que alteren la planimetria de la superfície de la coberta.

El generador fotovoltaic tindrà una potència de 100kWp, pel qual s’instal·larà panels d’alta eficiència. Segons els càlculs inicials, s’obtindrà una producció anual de 163,7 MWh/any, possibilitant que es deixi de consumir el 22% d’electricitat de la xarxa elèctrica amb un estalvi econòmic aproximat de 16.000 €/any. Les dades de producció podran ser consultades a temps real a través del sistema de monitoratge de Gamma que permetrà visualitzar la producció d’energia solar generada, a més a més, de posar alarmes en cas d’incidències, facilitant les feines de manteniment i permetent una millora en el funcionament de la instal·lació.

El Consell Insular de Menorca va presentar aquest projecte a la convocatòria 2016 d'ajudes de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears per a la realització d'instal·lacions d'energia fotovoltaica per administracions públiques, i li va ser concedida una subvenció màxima de 120.000€, ajuda que està cofinançada en un 50% amb càrrec als fons del programa operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears.

Els treballs d'instal·lació de les plaques solars començaran el proper dia 1 de setembre.

Maó, 8 d’agost de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS