Notícies i actualitat

Tres informadors reforcen aquest estiu l'equip tècnic de la Reserva de Biosfera de Menorca

Data : 07/08/2017

InformadorsFruit de l'acord de col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca per a finançar actuacions que contribueixin a la conservació i millora de la Reserva de Biosfera, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha posat en marxa un servei per a incrementar la sensibilització en les àrees naturals de l'illa. L'equip d’aquest servei està format per un biòleg, una ambientòloga i una biòloga marina, escollits després d'un procés de selecció, que treballen des de juliol a setembre, oferint informació a visitants i residents.

La gestió en una reserva de biosfera tracta de buscar formes alternatives per a compatibilitzar les activitats econòmiques principals amb la conservació de territori, per la qual cosa és important explicar les raons per les quals s'apliquen aquestes tècniques de gestió sostenible. Amb aquesta iniciativa es posa a disposició de la gent un equip propi de la Reserva de Biosfera que informi sobre les característiques de la Reserva de Biosfera, les actuacions de gestió que s'estan duent a terme i les raons d'aquesta forma d'actuar. Al mateix temps s’informa sobre actituds que poguessin ser perjudicials per al medi, i també es posa l’equip al servei de les persones per solucionar tots els dubtes que puguin sorgir durant la seva visita.

La seva activitat se centrarà principalment en els espais naturals de l'illa i especialment al litoral, lloc on es concentra la major part de persones durant l'estiu. L’equip visitarà la major part de les platges de l'illa. El seu treball servirà també per obtenir dades sobre l'ús públic de les platges, dur a terme recomanacions, i per recollir suggeriments que puguin servir per a millorar la gestió. A més, també duran a terme algunes actuacions puntuals en nuclis urbans i turístics, sobretot relacionades amb la correcta gestió de residus, motiu pel qual s'està treballant estretament també amb el Consorci de Residus i Energia de Menorca.


Maó, 7 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS