Notícies i actualitat

Emili de Balanzó primer guardonat del Premi Joan Gomila Borràs

Data : 07/08/2017

EmiliEl jurat del Premi Joan Gomila Borràs es va reunir el passat 2 d’agost al Consell Insular de Menorca per deliberar el guanyador d’aquest premi. Aquest guardó el convoca el Consell Insular de Menorca per reconèixer l’esforç i la dedicació de les persones, les empreses, les entitats i els professionals que hagin contribuït, amb la seva tasca o propostes de futur, a la millora del sector sense oblidar la seva responsabilitat amb la societat i l’entorn.

El jurat després de valorar les diferents candidatures ha seleccionat, per unanimitat, Emili de Balanzó, en reconeixement a la seva llarga trajectòria al capdavant del Foment de Menorca, amb una dedicació personal i professional destacable.

Emili de Balanzó compta amb una llarga trajectòria dins el sector com a secretari executiu i gerent del Foment de Turisme de Menorca des de 1968 fins a la seva dissolució, la qual cosa li ha permès acumular una dilatada experiència en la promoció turística de l'illa, fruit de la seva dedicació i de la feina desenvolupada durant tots aquests anys.

El premi està dotat amb 5.000 EUR provinents de la dotació atorgada per la Comissió liquidadora del Foment del Turisme de Menorca. El lliurament d’aquest premi es farà durant la setmana commemorativa del 200 aniversari de Llatzaret.

PREMI JOAN GOMILA BORRÀS

El Premi Joan Gomila Borrás es va instaurar en homenatge a la memòria Joan Gomila Borràs, primer president del Foment del Turisme de Menorca, i de totes les persones que, al llarg de la seva dilatada, hi han treballat. L’objectiu és reconèixer les persones o institucions, els treballs de recerca, projectes, assajos, tesis, estratègies de projecció exterior, de promoció o estudis que valorin els aspectes positius del turisme en l’economia, la riquesa i la creació de llocs de treball a l’illa, així com en la cultura, el medi ambient i, en general, en la millora de la qualitat de vida de la societat menorquina.

Aquest Premi és biennal i s’ha d’atorgar, sempre que sigui possible, el 7 d’agost de l’any corresponent, coincidint amb l’aniversari de la constitució del Foment de Turisme de Menorca.

Enguany, el lliurament es farà dia 31 d’agost, en el marc de la setmana d’actes organitzada per commemorar el 200 aniversari de Llatzeret.

EMILI DE BALANZÓ

Nascut a Barcelona el 13 de desembre de 1939, en el si d'una família burgesa, fou el major de vuit germans, fill d'Emili de Balanzó Cabot i Gloria Fernández Fresneda.

El seu pare va ser un reconegut pediatra de l'època, gran amic del conegut doctor Moisès Broggi. A més, va ser un gran lector, d'aquí l'afició del nostre protagonista. I la seva mare, una dona d'empenta que va pujar una família més que nombrosa en una època en què res era fàcil.

Casat a Menorca amb Carmen Blanco Pons, van tenir una filla, i avui és avi de dues netes.

Va cursar tots els seus estudis a Barcelona, i va acabar la carrera de Dret a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Va fer feina en diverses empreses editorials i de comunicació. Entre elles, destaca la coneguda discogràfica «Discos Bergara», en la qual va conèixer nombroses personalitats del món de la cultura musical, una altra de les seves grans aficions.

L'any 1967 es va desplaçar a Menorca, per primera vegada, per exercir d'advocat. El client va resultar ser el conegut empresari menorquí Gabino Sintes Pons. Es van conèixer i tot d'una va sorgir una confiança mútua, tanta, que en pocs dies li va fer la proposició de venir a fer feina a Menorca com a secretari general executiu del Foment del Turisme.

Passat un període de meditació, l'any 1968 acceptà l'oferta i desenvolupà aquest càrrec fins al 1971, any en què passà a ser gerent de la mateixa entitat fins a la seva dissolució.

En aquesta etapa va conèixer nombroses personalitats de la societat menorquina i també estrangera. Va tenir, entre molts altres, una bona relació amb el reconegut pintor Hans Hartung i amb la seva dona Anna-Eva Bergman.

Ha estat membre del Consell Assessor de Turisme de l'antic IBATUR, en representació de Menorca; soci fundador de l'Obra Cultural de Menorca; membre de l'antic Consell Assessor de l'Enciclopèdia de Menorca, i soci de l'Ateneu de Maó i de Joventuts Musicals.

Com a regidor de l'Ajuntament de Maó (2007-2011) ve ser patró de la Fundació del Teatre Principal i de Ca n'Oliver.

Actualment és patró de la Fundació Rubió-Tudurí Andrómaco i membre de la Comissió de Greuges del Consell Insular de Menorca, càrrecs que sempre ha desenvolupat de forma altruista per tal d'aportar el seu gra d'arena a la societat que l'ha acollit tots aquests anys i amb la qual ell se sent totalment identificat.


Foto: Diari Menorca

Maó, 7 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS