Notícies i actualitat

El conseller Negueruela presenta a Menorca els ajuts per a la Internacionalització de les empreses i per a la Modernització industrial

Data : 03/08/2017

Aquestes subvencions compten amb un pressupost de gairebé 1,8 milions d'euros

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director general de Política Industrial, Manuel Porras, acompanyats de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i del conseller insular d’Ocupació i Projecció Econòmica, Miquel Company, han presentat avui els ajuts per a la Internacionalització de les empreses i per a la Modernització industrial, per una quantia de 460.000 euros i 1,3 milions d’euros, respectivament.

Aquestes subvencions es creen amb objectius dobles, ja que d'una banda es cerca guanyar en competitivitat interior per mitjà de les ajudes per a la renovació i la modernització de la maquinària industrial, i per una altra guanyar en competitivitat exterior gràcies al Pla d'internacionalització d'ajuda a les empreses balears perquè puguin sortir a l'exterior i implantar-se al mercat internacional.

Ajudes per a la modernització de la indústria

La primera de les subvencions esmentades és la destinada a promoure actuacions d'inversió per a la modernització de l'estructura productiva i tecnològica de l'activitat industrial, per a la qual la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria ha anunciat un pressupost de 1,3 milions d'euros.

Aquesta nova convocatòria d'ajuts, que coincideix amb l'aprovació de la Llei d'Indústria de les Illes Balears per part del Parlament, busca revertir les dificultats per les que travessen algunes de les petites i mitjanes indústries, les quals han anat perdent pes en l'economia de les Illes, en bona part conseqüència de la crisi econòmica.

Les ajudes estan dirigides a promoure la inversió en modernització tecnològica, la productivitat, la formació laboral especialitzada i un finançament adequat per al sector. Així mateix, les subvencions finançaran programes de modernització per aconseguir millorar la competitivitat de les indústries.

Concretament, es plantegen dos programes: un per a adquisició d'actius fixos, maquinària i els seus accessoris i instal·lacions tècniques, i un altre per a l'adquisició d'inversions immaterials associades als processos industrials, com ara el programari necessari per a la transformació digital d'una indústria o els serveis de disseny industrial.

En el primer cas, l'import màxim subvencionable per beneficiari és de 30.000 euros, i en el segon, l'import màxim és 5.000 euros. Es consideren subvencionables les inversions efectuades entre l'1 de gener i el 10 de novembre de 2017.

Aquestes línies de subvenció estan dissenyades perquè les petites i mitjanes indústries puguin créixer en competitivitat, productivitat i innovació, i introdueixen noves eines per a dotar el territori de capital productiu, desenvolupar les seves infraestructures industrials i promoure la inversió empresarial generadora d'ocupació. Al seu torn, la convocatòria d'ajuts està condicionada a l'adquisició de maquinària nova, que contribueix a una millor gestió de l'eficiència energètica i la modernització de l'empresa.

Ajudes per a la internacionalització

La segona mesura anuncia es refereix ajuts per a la internacionalització de les empreses de les Illes Balears, les quals comptaran amb un pressupost de 460.000 euros, una quantitat que dóna continuïtat i amplia el pla pilot iniciat l'any passat.

S'estima que aquesta convocatòria tindrà un impacte econòmic doble, ja que els ajuts subvencionen el 50% del cost de les inversions, el que suposarà un esforç econòmic empresarial equivalent a la suma aprovat pel Govern de les Illes Balears.

Aquesta convocatòria permet donar suport a la millora competitiva de les empreses a través de la seva promoció en els mercats exteriors, una de les apostes del Govern.

Els ajuts a la internacionalització de les empreses comprèn dues línies, la primera per finançar accions d'iniciació, dotada amb 100.000 euros, dirigida a cobrir despeses derivades del desenvolupament d'un pla d'internacionalització, plans internacionals de màrqueting o la contractació d'un tècnic en comerç exterior.

La segona línia d'ajuts està dirigida a empreses que ja tenen experiència en mercats exteriors i que volen consolidar les seves vendes a nivell internacional o que es volen implantar fora. D'acord amb l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), actualment hi ha unes 300 empreses a les Illes que es dediquen a l'exportació de manera regular amb una antiguitat d'almenys 3 anys.

La inversió prevista en aquesta segona fase està destinada a cobrir despeses relacionades amb la consolidació, entre els quals destaquen increment d'exportacions, execució de plans de màrqueting, contractació de serveis de serveis de consultoria, entre uns altres; així com les despeses relacionades amb la implantació del negoci en l'exterior. L'import per a aquesta segona línia és de 360.000 euros, dels quals es podran beneficiar fins a 25 empreses amb un màxim de 18.000 euros en ajudes per cada sol·licitant.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS