Notícies i actualitat

Constituïda la Comissió Mixta per al traspàs de competències de promoció turística

Data : 04/12/2013

Aquest matí s'ha constituït la Comissió Mixta Govern-Consells per al traspàs de competències de promoció turística, donant així compliment a l'article 70 de l'Estatut d’Autonomia que determina com a pròpies del Consell de Menorca les funcions d'informació, ordenació i promoció turística. L'objectiu del traspàs és eliminar duplicitats i guanyar en eficàcia i eficiència a l'Administració, alhora que suposa satisfer una de les reivindicacions històriques del Consell Insular de Menorca.

Més enllà de la constitució de la Comissió, aquesta ha designat els ponents per cada illa, sent la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, la designada per a tal actuació. Cabrera, al costat de la resta de ponents (representants dels altres consells i del Govern), hauran d'articular la proposta per al traspàs de les competències. Per part del Consell han assistit al primer ple de la Comissió la vicepresidenta del Consell i responsable de Serveis Generals, Pilar Pons, i el conseller d’Economia, Fernando Vilallonga, mentre que per part del Govern han assistit el conseller d’Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, el conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado, la consellera d’Administracions Públiques, Núria Riera, el director general de Turisme, Jaime Martínez , la directora general de Coordinació, Pilar Cortés, i la directora general de Medi Rural i Marí, la menorquina Margaret Mercadal. Els representants del Consell de Menorca van seguir la comissió a través de videoconferència.

La consellera de Turisme del Consell Insular de Menorca, Salomé Cabrera, s'ha mostrat satisfeta per veure que s'avança en un dels compromisos adquirits aquesta legislatura, el traspàs de competències en matèria de promoció. ‘Menorca’, ha assenyalat Cabrera, ‘té molt clar el seu posicionament com a destinació, com una destí de Naturalesa, i cap a aquest hem enfocat la nostra promoció’. ‘L'illa decideix com es promociona, quan i en quins canals i mercats. És evident que tenim una marca diferent a la resta d'illes, i la promoció diferenciada ens dóna un salt de qualitat, d'aquí la importància que culmini el procés que va anunciar el president del Govern, José Ramón Bauzá, al costat del president del Consell, Santiago Tadeo, el passat mes d'abril aquí a Menorca’, ha conclòs Cabrera.


Maó, 4 de desembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS