Notícies i actualitat

La Fundació Destí Menorca i la Fundació Turisme es fusionen per constuir un fòrum de treball i la unitat d'acció

Data : 04/12/2013

ImatgeLa Fundació Destí Menorca i la Fundació Turisme han escenificat aquest matí a la seu del Consell Insular la fusió de les dues entitats de promoció turística. L'acord, que es concretarà en les pròximes setmanes a través de la ratificació del ple del Consell, significarà la unió dels àmbits públic i privat en una única entitat, que portarà el nom de Fundació Foment del Turisme Menorca. Ambdues parts, i a falta de la signatura oficial de la fusió, actuen ja de fet com un únic ens.

El president del Consell, Santiago Tadeo, ha exposat els antecedents de la situació, amb una Fundació Destí la viabilitat econòmica va estar en dubte. Després dels ajustos, s'ha recuperat la normalitat i aquest any "hem destinat 1,5 milions d'euros únicament a promoció de la destinació, tot i no tenir transferides les competències de promoció". Tadeo ha destacat també que "aquest equip de govern dóna suport amb mesures concretes tots els sectors productius i el Turisme és, evidentment, un dels més importants". El president, que aquest any ha assistit a la World Travel Market de Londres, ha assenyalat que s'ha estat treballant conjuntament amb el sector privat i que precisament a Londres fructificar alguns acords a través d'aquesta col·laboració. El president del Consell (i president també de la nova Fundació) ha agraït també la cessió del nom Foment del Turisme de Menorca per a la nova entitat, que recull la història del turisme de Menorca i els seus orígens.

El president de la Fundació Turisme Menorca, que s'integrarà en la nova Fundació, Joan Melis, ha destacat que "unificant esforços de tot el sector que treballa en l'àmbit turístic es van a obtenir resultats millors que si es treballa de forma individual'. Melis ha manifestat també en la compareixença que "la unitat és important, especialment quan hi ha un alt índex de competència entre les destinacions'. El president dels hotelers ha destacat també que ara es "donen les circumstàncies per allargar la temporada de nou fins als 6 mesos i cal aprofitar'.

La consellera de Turisme, Salomé Cabrera, ha indicat en la roda de premsa que "Menorca porta una feina intensa de dos anys que s'ha desenvolupat des del Consell Insular conjuntament amb el sector turístic, per posicionar la marca Menorca com a destinació de natura, en el qual s'ha estructurat el producte turístic en 6 submarques. Es tracta de submarques que donen més sentit a les accions promocionals que es realitzen dirigides al client final i que estan fent que el destí Menorca estigui més enfortit i sigui més competitiu'. Cabrera ha informat també dels detalls de l'acord, que la nova Fundació tindrà un 51% en mans del Consell, i un 49 en poder del sector privat, i en aquest escenari les accions es duran a terme de forma consensuada amb tots els actors del sector turístic. Cabrera ha assenyalat que "gràcies a la promoció especialitzada que estem duent a terme, el sector experimenta un canvi de tendència en l'estacionalitat, amb majors arribades en la temporada mitjana, i cal aprofitar-ho, junts aconseguirem l'objectiu comú , allargar la temporada'.
La titular de la cartera ha pronosticat també que la fusió 'és un pas necessari per consolidar la destinació, i que aquest any ja hagut un canvi de tendència important però que l'any que ve amb tota seguretat es consolidaran aquests bons resultats'.


Maó, 4 de desembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS