Notícies i actualitat

L'Administració insular considera que la nova Llei de Finançaments dels Consells aportarà, entre d'altres avantatges, agilitat i major autonomia en la presa de decisions

Data : 04/12/2013

El Govern de Menorca fa una valoració positiva de l'avantprojecte de llei del sistema de finançament definitiu dels Consells Insulars, que es va a donar a conèixer ahir al Consolat de Mar amb presència dels diferents presidents insulars i del cap de l'Executiu autonòmic, José Ramón Bauzà, i que entrarà en vigor a partir del primer de gener de 2014.

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, ha recordat que l'Estatut d'Autonomia ja indicava la necessitat de comptar amb aquesta llei que tenia que haver-se elaborat i aprovat al 2007 i que, per tant, s'ha aprovat amb un retard de com a mínim cinc anys.

També ha recordat el difícil escenari econòmic que tenia el Consell Insular al 2011 amb un romanent de tresoreria de menys 9,1 milions i un dèficit estructural de 3 milions d'euros. De fet, ha explicat que en aquests dos anys de govern s'ha fet una feina molt rigorosa per capgirar aquests indicadors negatius dels comptes del consell, com per exemple tancar amb resultats pressupostaris positius als anys 2011 i 2012, i disminuir la xifra negativa del romanent de tresoreria que en el 2012 va ser de menys 2 milions d'euros.

Per la seva part, la vicepresidenta i consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, ha explicat que gràcies a aquest acord el Consell Insular disposarà de recursos incondicionats -per dedicar-los a aquelles qüestions que ho estimi més oportú- de més agilització administrativa i de major autonomia per prendre decisions.

El fet d'haver augmentat la garantia de mínims en 7,1 milions d'euros, passant dels 26 milions d'euros a 33,1 el que suposa casi un 30% mes; el tenir més del 50% dels recursos de les competències no homogènies amb el que açò suposa de millora per als sectors del transport o agricultura per exemple; o el poder participar de les millores d'ingressos de la Caib, són alguns dels avantatges.

A més, s'acaba amb el sistema de bestretes i s'inclouran els convenis de carreteres i serveis socials perquè no s'hagin de firmar a final d'any de forma extraordinària. Es més, mentre que la mitjana de renta per capita és de 214 euros, a Menorca es quedarà en 271.

El president Tadeo ha reiterat que el Consell de Menorca tenia clar que no donaria suport a una llei que no fos positiva per a l'Illa. De fet, els pressupostos de 2014 no incorporen les bestretes ni aquesta Llei per una qüestió de prudencia, i s'incorporaran les millores una vegada la llei sigui vigent. Igualment considera un acte de responsabilitat el que finalment tots els consells hagin estat capaços d'arribar a un consens amb aquesta nova llei, en la que tots els consells d'una manera o altra hi surten guanyant.

Maó, 4 de desembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS