Notícies i actualitat

El procés participatiu del Pla Territorial Insular de Menorca s’obre a tota la ciutadania

Data : 02/08/2017

El procés participatiu del Pla Territorial Insular de Menorca s’obre a tota la ciutadaniaEs publica un portal d'internet dedicat íntegrament al procés del PTI on es podrà consultar tota la documentació del PTI actual com dels documents que es vagin treballant durant el procés d'aprovació de la revisió.

Avui s'obre públicament el portal web dedicat íntegrament al procés de revisió del Pla Territorial Insular de Menorca que es va iniciar enguany. Una revisió que ha de servir per fer les modificacions necessàries per adaptar el PTI a l’evolució social i econòmica mantenint el model territorial que preserva la nostra identitat com a Reserva de la Biosfera i que aprofita les oportunitats que brinda als seus residents i visitants.

Un model territorial que fa de Menorca un lloc especial, que contribueix a un desenvolupament harmònic de la població i que va sorgir del consens de la societat menorquina. És per açò, que el Consell Insular de Menorca ha obert aquest espai de participació, a través de la pàgina web del Pla Territorial Insular, on tots els menorquins i menorquines podran expressar la seva opinió en vers tots aquests temes en els quals el PTI en té incidència.

«És molt important que la gent participi d'aquest procés de revisió perquè el PTI assentarà les bases del futur de Menorca en qüestions com el lloguer turístic, els accessos i aparcaments de les platges, la situació de les plantes d'energies renovables, les infraestructures, la gestió dels recursos o l'ordenació del sòl rústic» ha declarat la Presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora. «Totes elles, temàtiques que ens afecten directament en la nostra vida quotidiana».

A la pàgina web s’hi podrà trobar, a banda de la documentació de l'actual PTI i aquella que s'està treballant en la revisió, una enquesta molt senzilla que es pot contestar en menys de 15 minuts per conèixer el parer de la societat menorquina entorn del futur territorial de la nostra illa. També hi haurà una bústia de suggeriments on es podrà enviar qualsevol comentari que es trobi oportú en referència a qualsevol temàtica afectada pel pla. A més, a través d'aquesta eina també es podrà trobar informació detallada sobre què és el PTI i notícies de l'actualitat del procés.

Fins ara, el departament d'Ordenació Territorial i Turística del Consell Insular de Menorca, liderat per Mora, ha reunit els representants de tots els sectors econòmics i socials directament relacionats amb el Pla Territorial Insular en quatre meses tècniques de debat i, a més, ha realitzat una enquesta en l'àmbit del sector. Per ara hi han participat quasi un centenar de persones i 40 entitats.

La pàgina web és: http://ptimenorca.cime.es.mialias.net/
Podeu respondre el qüestionari a: http://ptimenorca.cime.es.mialias.net/encuesta/Maó, 2 d’agost del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS