Notícies i actualitat

La Fundació La Caixa cedeix un pis al Consell Insular per allotjar-hi menors en situació de desemparament

Data : 03/12/2013

La Fundació La Caixa ha cedit avui formalment a la Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca un pis de la seva propietat amb l'objectiu que l'Administració insular pugui allotjar-hi menors en situació desemparament.

«Hem de dir que aquest pis és una millora del Programa d'Acolliment Residencial que duu a terme el Servei Insular de Família per a menors en situació de desemparament dels quals l'Administració pública tengui la tutela o per a menors els pares o tutors legals dels quals li hagin cedit voluntàriament la seva protecció», explica la consellera responsable, Aurora Herráiz.

Aquest immoble té capacitat per acollir un màxim de sis menors i Benestar Social i Joventut s'encarregarà de destinar-hi el personal necessari per atendre aquest col·lectiu les 24 hores del dia durant els set dies de la setmana o, en tot cas, sempre que estigui ocupat.

Concretament hi haurà, per torns, tres educadors i quatre auxiliars d'educador, a més del suport de la psicòloga de l'actual centre residencial.
Aquesta cessió ha tingut molt bona resposta per part de la Conselleria, «perquè ens permet dividir per edats els menors, de manera que els de 0 a 12 anys quedaran a la Casa d'Infància com a unitat de primera acollida, i aquest pis per als joves d'entre 13 i 17 anys», explica la consellera Herráiz, i és que, afegeix, «aquesta reorganització ajudarà molt l'Administració en el tractament i l'acolliment d'aquests menors».

L'entrada dels menors al pis es farà per avaluació dels tècnics i es treballarà amb ells per tal de facilitar-los el pas a la seva emancipació, per la qual cosa s'incidirà en les activitats domèstiques i en la formació professional, amb la recerca d'activitats formatives que millorin la seva inserció al món laboral.

Han assistit a l'acte simbòlic de lliurament de les claus la consellera Herráiz, per part de l'Administració, i Frederic Fortuny i Jordi Sintes en representació d'entitats col·laboradores amb la Fundació La Caixa.

Maó, 3 de desembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS