Notícies i actualitat

El Pla de Seguretat del Camí de Cavalls que estan redactant el de forma conjunta Govern i Consell permetrà ser més eficaços als equips d'emergències

Data : 02/12/2013

ImatgeLa consellera d’Administracions Públiques, M. Núria Riera, i el director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell, han assistit avui al Comitè de Seguiment del conveni del Camí de Cavalls, on s’han presentat els resultats preliminars per a l’elaboració del Pla de Seguretat del Camí de Cavalls, que estan elaborant Govern balear i Consell Insular. L’elaboració d’un Pla de Seguretat per als 185 quilòmetres d’aquesta ruta és fruit d’un conveni signat l’any 2012 entre la Conselleria d’Administracions Públiques i el Consell Insular de Menorca.

Els objectius del Pla de Seguretat són identificar i avaluar els riscos del camí i dissenyar un pla d’acció per poder accedir i actuar si es produeixen emergències al llarg del camí. El pla d’acció, determinarà la organització del dispositiu d’emergències i una proposta d’actuacions i recomanacions preventives en zones vulnerables. Aquests primers resultats presentats en el Comitè de Seguiment corresponen a les tasques de camp dutes a terme entre el març i el novembre de 2013 (feina de camp i feina d’anàlisi, cartogràfica, i d’introducció de dades estadístiques dins la base de dades del Servei d’Emergències 112).

La consellera M. Núria Riera ha destacat quan el Pla de Seguretat estigui acabat del tot “suposarà un element important en la seguretat dels usuaris que vulguin gaudir d’aquesta zona de passeig i d’aquesta zona de patrimoni natural de l’illa de Menorca” i que “la seguretat serà un valor afegit per als menorquins i menorquines, i també pels turistes que fan senderisme a Menorca”.

Els primers resultats del Pla de Seguretat del Camí de Cavalls han geoposicionat 2.347 fites. Per analitzar-lo, el camí s’ha dividit en 20 trams i 167 subtrams, diferenciant els que són de carretera, zona urbana, camí rodat o camí no rodat. Dels primers treballs de camp se n’extreu la detecció de zones inundables, zones amb perill de caiguda i zones amb risc d’incendi forestal.
 
Per altra banda, s’ha elaborat un mapa de la cobertura telefònica i s’han fet comprovacions de la cobertura telefònica i per xarxa de radio a 461 punts en els quals s’ha analitzat nivell de cobertura, la possibilitat de tenir 3G i s’han fet comprovacions de trucades amb diferents operadors mòbils. Per altra banda, s’han definit 75 vies d’accés en cas d’emergències.
 
Aquestes tasques es duen a terme per la Conselleria d’Administracions Públiques, a través de la Direcció General d’Interior, Emergències i Justícia i en col·laboració amb el Consell de Menorca. La institució menorquina ha valorat de manera satisfactòria els treballs que s’estan duent a terme i la necessitat que aquest sender disposi d’un Pla de Seguretat que es preveu que estigui llest abans de l’estiu de l’any que ve.

A la reunió hi ha assistit la consellera d’Administracions Públiques, M. Núria Riera, el director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell; el president del Consell de Menorca, Santi Tadeo; el conseller insular de Cooperació, Esports i Habitatge, Juanjo Pons; i el conseller insular de Mobilitat i Projectes, Luís Alejandre.

En aquest sentit, el conseller Juanjo Pons destaca que aquesta eficàcia en l'actuació dels equips d'emergències que proporcionarà aquesta pla
també suposarà un valor afegit per als usuaris del Camí de Cavalls.

Maó, 2 de desembre de 2013


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS