Notícies i actualitat

El Consell firma tres convenis més de col·laboració referents a llocs amb jaciments arqueològics: dos amb l'Ajuntament de Ciutadella i un tercer amb la propietat privada de Torrellafuda

Data : 29/11/2013

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, ha signat avui tres convenis més de col·laboració, en aquesta ocasió amb el batle de Ciutadella, José Maria de Sintas, relatius a tres llocs d'aquest municipi amb jaciments arqueològics amb l'objectiu de reforçar la candidatura de la Menorca Talaiòtica davant la UNESCO.

Les finques en qüestió són la necròpolis de Cala Morell, l'hipogeu de Torre del Ram i el poblat de Torrellafuda. José María de Sintas ha firmat els convenis dels dos primers jaciments en qualitat de batle de Ciutadella i el tercer, el de Torrellafuda, en representació de la propietat privada.

La necròpolis de Cala Morell consta de catorze coves excavades artificialment en un penya-segat, de les quals destaquen dues coves de forn, amb petits habitacles separats per columnes i altres elements constructius. També s'hi conserven una vintena de petites cavitats, conegudes amb el nom de capades de moro, utilitzades per a enterraments infantils.

Situat a cala en Blanes, l'hipogeu de Torre del Ram, o cova artificial d'enterrament, és una tomba col·lectiva pretalaiòtica; d'altra banda, el Poblat de Torrellafuda conté una taula, talaiots, un gran tram de muralla i diverses coves d'enterrament.

Segons el conveni signat, el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació s'ofereix a col·laborar en el manteniment i la neteja dels monuments, mentre que la propietat es compromet a permetre l'accés al públic en general. Aquest document té una durada de deu anys, prorrogables tàcitament per períodes d'un any.

La consellera Maruja Baíllo explica que la Conselleria continua treballant en aquesta qüestió i manté entrevistes diàries amb propietaris de jaciments a fi de tancar aquests acords, amb l’objectiu final d'establir un conveni per a cadascun dels vint-i-cinc jaciments que conformen la candidatura Menorca Talaiòtica.

«Des del Consell Insular llançam un missatge de confiança a la resta de propietaris perquè se sumin a aquest projecte, amb el qual guanya tot Menorca, perquè, a més de protegir i difondre la nostra cultura, ajudam a posar aquesta illa en el mapa internacional», explica la consellera Baíllo.

Maó, 29 d'octubre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS