Notícies i actualitat

Presentació de la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències

Data : 28/07/2017

Un any més la demanda de tractament més sol·licitat és el de l’alcohol


La Consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, acompanyada per la Directora Insular, Barbara Torrent, i Assumpta Monell, cap del Servei de Drogues, ha presentat avui la memòria anual del Servei Coordinador de Drogodependències del 2016.

Durant aquest darrer any, el servei coordinador ha atès a 514 persones, de les quals 387 han estat en tractament, i a 127 famílies. Cabrisas ha remarcat que en el procés de tractament és imprescindible la família pel paper que juga en l’acompanyament d’aquests pacients i afirma que és un element clau per la superació del tractament amb èxit.

De les 387 persones en tractament, un 42,3% corresponen a persones que s’inicien per primera vegada en tractament (88 persones) o persones que una vegada superat el tractament han tornat a recaure (87 persones). Destaca també que el 76% d’aquest col·lectiu són homes.

La demanda de tractament més sol·licitat és el de l’alcohol, seguit de la cocaïna i del cànnabis. Per altre costat, els opiacis tendeixen a la baixa. L’heroïna s’ha convertit en una droga residual disminuint considerablement el nombre de persones admeses amb aquesta problemàtica com a substància principal. Tot i així, no ha disminuït el nombre de persones en tractament del programa de metadona, ja que els usuaris d’aquest ja porten un llarg un procés de consum.

Els hàbits de tendència és diferent en el col·lectiu de menors de 18 anys. Aquests representen un 8% de les admissions i la majoria reben tractaments relacionats amb el cànnabis.

Monell ha remarcat que la prevenció constitueix una prioritat de feina en el camp de les drogodependències i és on s’ha de treballar més. Des del Servei Coordinador de Drogodependències s’ofereixen tallers i programes que s’imparteixen als centres escolars de Menorca des del Programa de Salut Jove i Cultura de la Conselleria de Benestar Social i Família.

Els tallers més demandants amb més alumnes com a participants han estat el taller d’alcohol, amb un total de 1.020 alumnes, en segon lloc el taller de les addiccions als dispositius tecnològics, amb un total de 895 alumnes, i en tercer lloc el taller de cànnabis amb 771 alumnes.

Maó, 28 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
MEMORIA
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS