Notícies i actualitat

La prioritat del Consell Insular de Menorca és l’aposta per la conservació de les platges verges per mantenir els seus valors naturals i perquè no perdin el seu atractiu turístic

Data : 28/07/2017

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca informa que des que va començar el mandat una de les seves prioritats ha estat i és l’aposta per la conservació de les platges verges de l’illa per mantenir els seus valors naturals i per tal que no perdin el seu atractiu turístic. Per poder aconseguir la protecció dels espais naturals de l’illa és fonamental regular la pressió humana.

En aquest sentit i en relació a les declaracions del Grup Popular de Ciutadella que sol·licita a la institució insular obrir “una o dues tanques” per poder aparcar més vehicles a la zona que donen accés a les platges de Macarella i Cala’n Turqueta, el Consell Insular recorda que aquestes àrees naturals estan regulades pel Pla Especial de l’ANEI del sud de Ciutadella. Per la qual cosa, la institució insular entén que la proposta del Grup Popular va en contra de la voluntat de conservació i en detriment d’oferir un destí turístic de qualitat al visitant.

D’aquesta manera, des del departament de Mobilitat es continuarà treballant amb l’Ajuntament de Ciutadella i els diferents cossos de seguretat amb les accions programades per a la present temporada per tal de millorar el servei d’informació i control dels accessos en aquestes platges.

Vist que la competència per regular el trànsit en els trams interurbans de titularitat municipal correspon a la DGT, segons el Real Decret Legislatiu 6/2015 de dia 30 d’octubre, el Consell recorda que va dirigir una sol·licitud a la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat a Menorca (amb data 17 de juliol de 2017) per tal que prenguin les mesures que pertoquin d’acord amb les competències de l’Estat en matèria d’ordre públic i gestió del trànsit i circulació de vehicles.

El Consell i l’Ajuntament de Ciutadella sol·licita la col·laboració i implicació de totes les administracions per tal de garantir el bon funcionament del servei. Alhora que demana a la ciutadania que facin cas dels cartells i els indicadors informatius.

De cara al futur, el Consell Insular de Menorca treballa en la modificació del Pla Especial de l’ANEI per poder implantar un servei de busos llançadora.


Maó, 28 de juliol de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS