Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca presenta un total de 17 projectes a càrrec del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible per al període 2017

Data : 28/07/2017

La institució insular assumeix els projectes municipals prèvia aprovació per part del Consell Executiu. L'acord amb els municipis permet presentar 15 propostes corresponents als ajuntaments de l'illa i dos a càrrec del Consell, que sumen un total de 15.629.708,58 €

El Consell sol·licita al Govern de les Illes Balears que valori els projectes de pressupost inferior a 250.000 € atès que no es van tenir en compte en la convocatòria anterior. De la mateixa manera, demana a l'Executiu autonòmic que contempli la possibilitat d'acceptar un projecte per cada municipi, donat que l'any passat van quedar tots exclosos

El Consell Insular de Menorca presenta un total de 17 projectes per a ser finançats per l'Impost de Turisme Sostenible per al període 2017. El llistat està conformat per 15 projectes dels municipis de Menorca i dos amb els quals participa la mateixa institució insular.

Durant la reunió de la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, celebrada el passat dia 20 de juliol a Alaior, els consistoris i el Consell Insular de Menorca van acordar que la institució insular representi tots els ajuntaments de l'illa a fi de presentar-los a la valoració que durà a terme la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, que presideix el vicepresident del Govern de les Illes Balears Gabriel Barceló.

Rere una sessió informativa sobre la documentació i requisits que han de complir tots els projectes, ajuntaments i Consell van consensuar el criteri de selecció i priorització de les diferents propostes. Una prioritat que la institució insular demana que es mantingui a l'hora de la concessió dels ajuts.

D'aquesta manera, la institució insular assumeix els projectes municipals prèvia aprovació per part del Consell executiu. La vicepresidenta primera i consellera de Cooperació Local i Promoció Turístic, Maite Salord, sol·licita al Govern de les Illes Balears que de manera excepcional valori els projectes de pressupost inferior a 250.000 € atès que no es van tenir en compte en la convocatòria anterior. De la mateixa manera, la institució insular demana a l'Executiu autonòmic que contempli la possibilitat d'acceptar dins la convocatòria actual un projecte per cada municipi, donat que l'any passat van quedar tots exclosos.

En el llistat d'aquests 17 projectes preval l'interès general en benefici de la ciutadania. Projectes, principalment, dirigits a la millora de les infraestructures i serveis de primera necessitat.

El Consell Insular de Menorca destaca que els projectes presentats al Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible 2017 es tramitaran d'acord als objectius prioritaris del Pla donat que es tracten d'activitats lligades a la diversificació del model econòmic i els projectes de formació del capital humà, d'R+D+I i transició energètica; així com la protecció i recuperació del medi natural, i la millora de les infraestructures hidràuliques i del cicle de l'aigua de les illes.

La Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca va acordar per unanimitat que els projectes que aquest any no s’aprovin pel Govern Balear automàticament passin a ser els projectes prioritaris de la proposta de l’any vinent. Així, si un municipi aconsegueix un projecte de baix pressupost, el següent any tindrà l’opció de presentar un projecte de major envergadura, i viceversa, un municipi que hagi presentat un projecte de grans dimensions, l’any següent haurà de presentar un projecte de menors dimensions.

Maó, 28 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS