Notícies i actualitat

El Govern i el Consell de Menorca signen un conveni de col·laboració per a impulsar la declaració de la cultura talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial de la UNESCO

Data : 25/11/2013

La Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats i el Consell Insular de Menorca han signat avui un conveni de col·laboració per impulsar la declaració de la cultura talaiòtica de Menorca com a patrimoni mundial de la UNESCO. A més, durant la signatura, el Govern de les Illes Balears s’ha compromès a finançar part de les despeses que es pugin generar durant el procés.

Per part del Consell Insular ha firmat el seu president, Santiago Tadeo, i per part del Govern la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps. La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, també present, ha manifestat la seva “satisfacció” per aquest fet i recordat les visites que ha realitzat al president del Govern, José Ramón Bauzá, per reclamar l'ajut de l'administració autonòmica en aquesta iniciativa.

L’objecte del conveni és establir les línies generals de col·laboració que, per part de la Conselleria consistirien a oferir assessorament tècnic i la seva xarxa de relacions amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport; ajudar en la investigació, promoció i difusió de la candidatura; revertir en dita candidatura les quantitats que, vinculades a Menorca, es rebin en concepte de l’1 per cent cultural; i aportar finançament per cobrir part de les despeses que originin els projectes i treballs relacionats amb l’impuls de la declaració.

Així mateix, la feina del Consell Insular de Menorca seria preparar l’expedient de la candidatura i els dossiers oficials de la nominació per presentar al Ministeri; promoure, dissenyar i divulgar les campanyes per donar a conèixer i implicar la societat en la candidatura; realitzar les intervencions necessàries per millorar l’estat i el coneixement dels béns objecte de declaració; o posar en marxa un pla per a la gestió dels jaciments, entre altres.

Per coordinar aquesta col·laboració es crearà una Comissió Mixta de seguiment del conveni com a òrgan permanent de cooperació bilateral entre ambdues administracions públiques. Estarà integrada per la consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, la consellera de Cultura, Patrimoni i Educació del Consell de Menorca, Maruja Baíllo, i dos tècnics d’ambdues institucions.

La declaració de patrimoni mundial de la cultura talaiòtica de Menorca suposarà un valor afegit a l’important patrimoni històric de l’illa de Menorca i de les Illes Balears en general, i en especial per als 25 monuments escollits com a representatius dels béns arqueològics de l’època talaiòtica, amb l’objectiu de garantir-ne la protecció de manera efectiva gràcies a l’aval internacional que suposaria la obtenció del títol per part de la UNESCO de Patrimoni Mundial per que fa a la Menorca Talaiòtica.

El Govern ja ha donat suport a projectes similars a altres illes de les Balears, com ara la declaració de Dalt Vila (Eivissa) com a patrimoni mundial de la UNESCO l’any 1999 o el paisatge cultural de la Serra de Tramuntana (Mallorca) l’any 2011.

Maó, 25 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS