Notícies i actualitat

El Consell posa en marxa els itineraris de derivació per augmentar l'eficàcia en la lluita contra el maltractament a les dones

Data : 25/11/2013La Conselleria de Benestar Social i Joventut del Consell Insular de Menorca ha posat en marxa amb diferents administracions públiques per primera vegada uns itineraris de derivació per augmentar l'eficàcia en la resposta assistencial en la lluita contra el maltractament de les dones. Així ho han explicat avui la consellera d'aquest departament, Aurora Herráiz, i la seva directora insular, Cristina Fernández.

A 31 d'octubre de 2013 hi ha 244 expedients actius de dones maltractades al Centre Insular de la Dona -casos no només de 2013 sinó d'abans. Durant el que portam de 2013 hi ha 108 noves demandes. En 2012 van ser 100 noves demandes.

El perfil de la dona maltractada és majoritàriament menorquina d'entre 20 i 40 anys. Gairebé totes tenen estudis primaris i un 4,4% universitaris. Del total un terç són immigrants i un 70% nacionals, de les quals gairebé la meitat són menorquines.

Dels 108 casos d'enguany n'hi ha 9 que són menors. En 2012 van ser 3. La més jove de les ateses en 2013 tenia 14 anys. Del 244 expedients actius, un 66% ha sofert maltractament físic, que implica sempre el psicològic i un 3,2% han patit abusos sexuals.

Per la seva part el Consell Insular compta amb dues eines per minimitzar aquesta xacra: els itineraris i el programa de Salut Jove i Salut. El primer, gairebé enllestit, suposa comptar amb un protocol de derivació des dels diferents serveis amb l'objectiu d'augmentar l'eficàcia de la resposta assistencial. Hi intervenen a part del Consell, l'Oficina d'atenció a les víctimes del Jutjat, Ibsalut, Servei 24 h, Direcció Insular de l'Administració General de l'Estat a Menorca i Institut de Reinserció Social.

El programa Salut Jove i Cultura contempla tres tallers de conscienciació i prevenció adreçats als cursos tercer i quart d'ESO i segon de Batxiller. Durant el curs 2013-14 està prevista la participació de 524 alumnes en algun dels tres tallers. En aquest sentit, la consellera Herráz, ha destacat la importància de “conscienciar i prevenir des de ben petits per combatre aquesta xacra social”.

Maó, 25 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS