Notícies i actualitat

Presentació del cupó de l'ONCE amb una imatge de la Menorca Talaiòtica

Data : 27/07/2017

Foto ONCEL’ONCE dóna suport a la candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO d’aquests monuments.

El cupó de l'ONCE del proper dimarts dia 1 d'agost farà referència a la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, mostrant una imatge de la taula de Talatí de Dalt.

S'ha de recordar, en aquest sentit, que el 2010 el Consell Insular de Menorca va iniciar els tràmits per presentar a la UNESCO la candidatura de la Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial. De llavors ençà s’ha treballat en la redacció de l’expedient per presentar la nostra candidatura a aquesta institució i s’ha donat a conèixer la riquesa arqueològica de l’illa entre menorquins i visitants.

Susana Mora, Presidenta del Consell, ha agraït la col·laboració de la ONCE en aquesta iniciativa i ha remarcat que ‘aquest projecte no és tan sols del Consell sinó de Menorca. Per açò agraïm tota l’ajuda externa que ajudi al suport d’aquesta candidatura’. En aquest sentit, Miquel Maria, Conseller de Cultura, també ha emfatitzat que ‘és molt d’agrair que diferents entitats es vagin fent seva la candidatura’, i ha recordat a altres entitats que també s’han sumat a la iniciativa com PIME i l’Associació de radioaficionats de Menorca.

En aquest moment la candidatura es troba en una fase de replantejament, ja que no va ser inscrita a la reunió del Comitè de Patrimoni Mundial d'aquest any, tal com estava previst inicialment, perquè ICOMOS veu necessària una reformulació de l'expedient presentat. Malgrat tot, en aquesta reunió del Comitè es va destacar l'enorme potencial del nostre patrimoni prehistòric i es va valorar positivament bona part de la feina feta fins al moment, animant a l'administració responsable a continuar treballant en la candidatura de cara a un proper cicle d'avaluació.

És necessari, per tant, continuar amb les tasques de difusió de la candidatura, dins i fora de Menorca, i l'edició d'un cupó de l'ONCE és una oportunitat excel·lent per contribuir a aquesta difusió. S'ha de tenir en compte que es posaran a la venda cinc milions i mig de cupons, que portaran la imatge i el lema de la Menorca Talaiòtica a tots els racons de la geografia de l'estat.

Per aquest motiu, el Departament de Cultura del CIMe va proporcionar a l'ONCE imatges de diferents jaciments inclosos a la llista de la candidatura, d'entre les quals es va elegir una imatge de la taula de Talatí de Dalt. Aquest és un dels elements icònics de la nostra candidatura, per la seva monumentalitat i el seu bon estat de conservació, així com pel fet que les taules són unes construccions exclusives de Menorca.

Juanjo, director de la ONCE de Menorca, ha incidit en la importància de donar a conèixer ‘una cosa tan nostra, com són tots els jaciments arqueològics que té Menorca’ per l’oportunitat que també representa per desestacionalitzar el turisme i ‘així poder mostrar una altra Menorca que no és només de sol i platja’.


Maó, 27 de juliol del 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS