Notícies i actualitat

Comunicat: El Consell Insular de Menorca informa que treballa de manera ininterrompuda pel que fa a la gestió dels accessos a les platges de Ciutadella.

Data : 26/07/2017

El Consell Insular de Menorca informa que treballa de manera ininterrompuda pel que fa a la gestió dels accessos a les platges de Ciutadella. Cal recordar que una de les primeres accions importants duites a terme per la institució insular va ser la reorganització del servei d’informació i control basat en un informe de la Policia Local de Ciutadella, amb data 20 d’octubre del 2016. Del mateix es desprèn que el control d’accessos per part del Consell Insular de Menorca s’ha de fer en els camins que són de titularitat de la institució insular, ja que en els trams de titularitat municipal la competència de regular el trànsit correspon a la Direcció General de Trànsit (DGT). És precisament per aquest fet que el control que abans es duia terme al punt de Sant Joan de Missa es va traslladar més a prop dels aparcaments de Macarella i Cala’n Turqueta.

A partir d’aquí el Consell Insular de Menorca no ha deixat de fer un seguiment del servei d’informació i control dels aparcaments.

1. Reunió dia 14 de març de 2017 entre Ajuntament de Ciutadella, representants dels diferents cossos de seguretat i Consell Insular de Menorca per tal de planificar la temporada.

2. Signatura d’un nou contracte amb la Fundació per a Persones amb Discapacitat Illa de Menorca per al servei d’informació i control a les platges per tal d’ampliar i reforçar el servei. S’ha passat de 9 informadors a 11, i a més s’han incorporat 3 vigilants de seguretat.

3. S’han duit a terme diverses reunions de seguiment amb l’Ajuntament de Ciutadella. Fruit d’aquestes converses es va decidir recuperar el punt d’informació a Sant Joan Missa com una manera de aplicar un doble filtre que minvi l’entrada de vehicles quan els aparcaments estiguin plens. Tant la institució insular com el consistori donen també així resposta a una demanda per part dels vesins. Per tal de fer-ho possible, el Consell Insular de Menorca ha sol·licitat autorització, en data 21 de juliol de 2017, a la Direcció General de Trànsit (DGT).

4. Vist que la competència per regular el trànsit en els trams interurbans de titularitat municipal correspon a la Direcció General de Trànsit (DGT), segons apunta el Real Decret Legislatiu 6/2015 de dia 30 d’octubre, el Consell Insular de Menorca va dirigir una sol·licitud a la Direcció Insular de l’Administració de l’Estat a Menorca (amb data 17 de juliol de 2017) per tal que prenguin les mesures que pertoquin d’acord amb les competències de l’Estat en matèria d’ordre públic i gestió del trànsit i circulació de vehicles.

Finalment, el Consell Insular de Menorca recorda que des de l’inici del mandat s’ha duit a terme diferents actuacions de millora dels accessos a les platges.

- Millora del paviment del Camí de La Vall amb una inversió de 42.347,06 euros

- Millora del paviment del Camí de Son Saura amb una inversió de 37.153,23 euros

- Millora del paviment del Camí de Macarella amb una inversió de 60.380,82 euros

- S’han signat convenis amb l’Ajuntament de Ciutadella per tal de millorar els trams municipals dels camins de Son Saura i Cala’n Turqueta, la qual cosa representa una inversió total per part de la institució insular de 141.219,63 euros.

- Enguany també s’ha millorat el camí de vianants de la platja de Macarella, que representa una inversió aproximada de 15.000 euros.

Entre el 2016 i 2017 s’han editat 20.000 fulletons, juntament amb ASHOME i PIME, repartits a tota l’illa.

Maó, 26 de juliol de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS