Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca ha sol·licitat a la Direcció General de Trànsit (DGT) autorització per tornar a ubicar el punt d’informació a Sant Joan de Missa per reforçar el control dels accessos a les platges

Data : 24/07/2017

FotoEl Consell Insular de Menorca ha sol·licitat a la Direcció General de Trànsit (DGT) autorització per tornar a ubicar un punt d’informació a Sant Joan de Missa amb la finalitat de reforçar encara més el servei d’informadors i controladors als accessos a les platges del sud de Ciutadella. D'aquesta manera s'atén a una petició dels vesins.

Des de la institució insular es valora que les noves mesures que s’han pres enguany per controlar els accessos a les platges de Cala’n Turqueta, Son Saura, Macarella, la Vall i Binimel·là per a la temporada 2017 han permès que no es creïn embussos al camí de Sant Joan de Missa i fins a la Ronda Sud, com era habitual en els darrers anys.

Tanmateix, en el moment que es tanquen els aparcaments, i per evitar que quedin cotxes aturats en els camins, cosa que dificulta la mobilitat als veïns de la zona, s’ha valorat col·locar un doble filtre recuperant el de Sant Joan de Missa.

Cal recordar que, amb el contracte actual signat el maig de 2017, la institució insular va preveure reforçar i millorar la gestió dels accessos a les platges verges respecte de la que es venia fent fins aquest moment. Aquestes actuacions de reforç i millora han estat desenvolupades conjuntament amb l’Ajuntament de Ciutadella.

Les millores se centren essencialment en l’habilitació de punts de control d’accés a les platges de Cala’n Turqueta, Macarella i Son Saura, dins els camins de titularitat del Consell Insular de Menorca, on es pot fer un gir complet en cas que l’estacionament estigui tancat per estar ple. En aquests punts es pot tancar l’accés als estacionaments amb una barrera. A més, del 15 de juny al 15 de setembre en aquests punts es compta amb el suport d’un vigilant de seguretat.

Per altra banda, també s’ha ampliat el període i l’horari del servei d’informació i control dels accessos, que es prestarà del 15 de maig al 30 de setembre i a partir de les 8:00 o 8:30 hores del matí depenent de l’estacionament.

Així, el servei s'ha vist reforçat tant en nombre d’informadors-controladors com en període i horari d’informació i control, passant de 9 informadors-controladors a 11 amb el suport de 3 vigilants de seguretat. Pel que fa a l’horari, s’ha ampliat en 1 hora al matí començant el servei una hora abans del que s’anava fent fins ara, i allargant el servei 3 dies més, del 27 al 30 de setembre.

El servei es va adjudicar per un import de 154.374,24 euros IVA inclòs, i en la modalitat de contracte reservat per tal d’afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius vulnerables en el marc de les polítiques actives de feina i del repte de la cohesió social.

La institució insular i l'Ajuntament de Ciutadella demanen la màxima col·laboració a residents i visitants perquè facin cas dels cartells i indicacions, alhora que no aparquin al camí per no impedir el pas de vehicles d'emergències.Maó, 24 de juliol de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS