Notícies i actualitat

El conseller Juanjo Pons sobre la participació del Consell als diferents serveis municipals: “hem de fer feina junts per ajudar tota Menorca a superar aquesta situació”

Data : 22/11/2013

El conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, ha volgut fer avui una crida a la unitat d'acció entre el Consell Insular i els diferents municipis respecte la participació econòmica en els serveis municipals mancomunats de prevenció i extinció d'incendis, neteja de platges i centres d'acollida d'animals. “Hem de fer feina junts per ajudar tota Menorca a superar aquesta situació”.

El conseller Juanjo Pons reconeix que totes les administracions públiques estan passant per una situació complicada i que per açò “entre tots hem de fer esforços i ens hem ajudar mútuament per sortir endavant”.

En aquest sentit, recorda que el Consell Insular manté per a 2014 una aportació global de 1.138.392 euros per ajudar els ajuntaments a fer front als serveis municipals mancomunats de prevenció i extinció d'incendis, neteja de platges i centres d'acollida d'animals.

“El Cas Cergarden ens obliga a reduir la nostra aportació un 10% per als serveis de prevenció i extinció d'incendis i d'animals passant del 50% al 40% del cost total. En canvi, el que fa referència a les platges es manté amb un ajut del 42%, igual que l'any passat”.

Cal recordar que ens trobam davant d'una sentència ferma dictada el 5 de maig de l'any 2011 per la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el recurs interposat per una promotora i que condemnava al Consell Insular a pagar 16,1 milions d'euros més interessos després d’aprovar el PTI l’any 2003, amb els vots dels grups polítics del PSOE, PSM i EU, governant aquella època a l'Illa.

“Des del Consell Insular volem recordar que estem rallant de serveis municipals amb els qual col•labora el Consell Insular, però que són competència dels Ajuntaments i tot i així els hi seguim ajudant amb un 40% del cost total”, explica el conseller Juanjo Pons.

I és que el Consell Insular ja va posar aquest tema damunt la taula a la darrera junta de batles amb l'objectiu que els municipis ajustin els seus pressupostos de 2014 i no ho hagin de fer amb l'any pressupostari ja començat, amb els problemes que açò suposa.

Maó, 22 de novembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS