Notícies i actualitat

El Consell Insular manté per a 2014 una aportació de 1,1 milió d'euros als serveis municipals de bombers, platges i animals

Data : 21/11/2013

El conseller de Cooperació Local, Juanjo Pons, informa que el Consell Insular manté per a 2014 una aportació global de 1.138.392 euros per ajudar al ajuntaments a fer front als serveis municipals mancomunats de prevenció i extinció d'incendis, neteja de platges i centres d'acollida d'animals.

Concretament, la aportació insular als serveis de prevenció i extinció d'incendis i d'animals es redueix un 10% cadascuna passant del 50% al 40% del cost total. En canvi, el que fa referència a les platges es manté amb un ajut del 42%, igual que l'any passat.

“Des del Consell Insular volem recordar que estem rallant de serveis municipals amb els qual col·labora el Consell Insular, però que són competència dels Ajuntaments i tot i així els hi seguim ajudant amb un 40% del cost total”, explica el conseller Juanjo Pons.

I és que el Consell Insular ja va posar aquest tema damunt la taula a la darrera junta de batles amb l'objectiu que els municipis ajustin els seus pressupostos de 2014 i no ho hagin de fer amb l'any pressupostari ja començat, amb els problemes que açò suposa.

Juanjo Pons recorda que la “llosa” de Cesgarden obliga al Consell Insular a prendre aquesta decisió. “El Consell ja està afrontant aquesta sentència judicial ferma creada per una decisió presa al 2003 pel PSOE, PSM i EM, i que de fet s'ha començat a pagar aquest mes de novembre”.

Ciutadella
El conseller Pons explica que la conselleria que dirigeix sempre intenta ajudar als municipis quant pels motius que siguin aquests demanen ajuda, com ha estat per exemple el cas de Ciutadella, que per no poder aprovar el pla d'estabilitat econòmica van tenir que reajustar el seu pressupost.

"Aquest mateix 2013 Ciutadella ens van demanar ajuda per millorar la flota de vehicles de policia local i amb la la voluntat d'ajudar-los els hi vam cedir dos vehicles, per altre banda estem redactant també per Ciutadella nombrosos informes jurídics per la falta de recursos humans d'aquest consistori, o recordar que de Turisme també se'ls va ajudar perquè Ciutadella pogués entrar a beneficiar-se de les inversions insulars a les urbanitzacions". “Per tant, hem demostrat prou vegades la bona voluntat del Consell Insular cap als Ajuntaments que tenen dificultats tot i no ser provocades pel Consell”.

Maó, 21 de novembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS