Notícies i actualitat

Menorca seleccionada com a zona pilot pel projecte DestiMED

Data : 21/07/2017

· L’objectiu és promoure l’ecoturisme a les àrees protegides del Mediterrani
· Aquesta convocatòria és finançada pel Programa Interreg Mediterrani


L’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, adscrita al Departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, des de fa unes setmanes participa en el projecte europeu DestiMED, on l’illa de Menorca actua com a zona pilot, a proposta d’una de les entitats sòcies: la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

DestiMED és un projecte finançat pel Programa de Cooperació Territorial Europea – Interreg Med. Aquest projecte té com a objectiu crear les condicions prèvies per a la creació d’una Organització per a la Gestió de Destins per a promoure l’ecoturisme a les àrees protegides del Mediterrani. Menorca, en el seu status de Reserva de Biosfera, ha sigut considerada una àrea d’interès en el seu conjunt i especialment, la seva zona nucli, el Parc Natural de s’Albufera des Grau.

En aquest sentit, DestiMED vol desenvolupar i testejar un estàndard mediterrani d’ecoturisme, desenvolupar unes eines de monitoratge i seguiment de les 13 àrees protegides del Mediterrani, i desenvolupar unes ofertes d’ecoturístiques mediterrànies per a constituir un model de qualitat.

Els resultats que s’esperen obtenir amb aquest projecte pilot són establir un estàndard de destinacions ecoturístiques mediterrànies, marcar un sistema de seguiment per a avaluar el grau de sostenibilitat de l’oferta turística a nivell de parc, creació de productes d’ecoturisme DestiMED, i definir les directrius per a l’elaboració de plans de maneig de l’ecoturisme en àrees protegides del Mediterrani.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS