Notícies i actualitat

Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebrada avui a l’Ajuntament d’Alaior

Data : 20/07/2017

Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca celebradaAvui ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alaior la Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca presidida per primera vegada per Susana Mora, Presidenta del Consell Insular, juntament amb Maite Salord, Vicepresidenta Primera i Consellera de Cooperació Local.

Durant el transcurs de la trobada d’avui, Salord ha fet un repàs dels projectes a càrrec de l’impost de turisme sostenible presentats per les diferents institucions, ajuntaments i Consell. L’objectiu de la sessió d’avui era informar sobre la documentació i requisits que han de complir tots aquests projectes, i, sobretot, de consensuar i arribar a un acord entre totes les parts implicades per establir el criteri de selecció i priorització d’aquests projectes.

Els ajuntaments tenen fins el dimarts 25 de juliol per decidir i presentar els projectes finals, d’acord amb els requisits sol·licitats per part del Govern Balear. Una vegada presentats aquests projectes, s’hauran d’aprovar per Consell Executiu, el qual està previst pel proper 31 de juliol. Finalment aquests projectes seran enviats al Govern Balear qui serà el qui finalment decideixi quins projectes dels presentats s’executaran a l’illa de Menorca.

A la reunió d’avui, s’ha acordat amb diàleg i consens, els criteris i priorització dels projectes que es presentaran des de Menorca. També s’ha acordat per unanimitat que els projectes que aquest any no s’aprovin per part del Govern Balear, automàticament passarien a ser els projectes prioritaris de la proposta de l’any vinent. En tot moment s’ha considerat buscar un equilibri entre els diferents municipis. Així, s’ha acordat que si un municipi aconsegueix un projecte de baix pressupost, el següent any tindrà l’opció de presentar un projecte de major envergadura, i viceversa, un municipi que hagi presentat un projecte de grans dimensions, l’any següent haurà de presentar un projecte de menors dimensions o inclòs podria quedar exclòs de presentar propostes.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS