Notícies i actualitat

Inaugurades les V Jornades sobre la Reserva de Biosfera de Menorca recordant la figura de Josep Miquel Vidal Hernández

Data : 18/11/2013

La figura del desaparegut Josep Miquel Vidal Hernández ha estat recordada en diferents ocasions avui a l’acte d’inauguració de les V Jornades sobre la Reserva de Biosfera que organitza l’IME i l’Obsam aquesta setmana a la seu de Can Victory, a Maó.

En un primer moment tant el president de l’Agència de la Reserva de Biosfera Menorca, Fernando Villalonga, com la Coordinadora Científica de l’IME, Fina Salord, han tingut paraules afectuoses envers la seva persona i treball en favor de la Reserva de Biosfera de Menorca.

Posteriorment, ha estat el botànic i professor de la UIB, Joan Rita, qui ha fet esment així com també de la voluntat del llavors president del Consell Insular, Joan Huguet, perquè Menorca fos declarada Reserva de Biosfera en 1993.

Aquestes jornades tinen lloc entre tota aquesta setmana, sent la cloenda el 3 de desembre.I és que des de 1989 i aproximadament cada cinc anys es celebren aquestes jornades científiques amb la voluntat de valorar l'evolució de la Reserva de Biosfera.

Enguany les temàtiques es reparteixen en cinc blocs: el primer amb els vectors ambientals de l'aigua, energia i residus, el segon centrat en el territori i paisatge; el tercer dedicat a la conservació i gestió del patrimoni natural; el quart per a la conservació i gestió del patrimoni històric i el cinquè sobre economia, educació i benestar social. Finalment hi haurà un debat sobre les conclusions.

En total seran sis dies de jornades amb un total de 38 comunicacions amb especialistes de diferents temàtiques, la majoria dels quals són de Menorca. La ciutadania, a part de poder de participar amb preguntes als debats, també té a la seva disposició la possibilitat d'aportar un pòster il·lustratiu sobre la temàtica.

Maó, 18 de novembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS