Notícies i actualitat

El Consell Insular està informant la ciutadania dels tractaments necessaris per combatre el morrut vermell

Data : 15/11/2013

La Conselleria d’Economia, Medi Ambient i Caça, està desenvolupant diferents accions informatives entre la ciutadania perquè els propietaris de palmeres tinguin coneixement del protocol a seguir en cas de detectar l’aparició del morrut vermell.

En aquest sentit, el departament que dirigeix el conseller Fernando Villalonga té comptabilitzades un total de 26.107 palmeres a Menorca, de les quals 22.302 són de titularitat privada i la resta públiques.

La darrera d’aquestes actuacions informatives ha tingut lloc avui mateix a la junta de batles on el conseller Villalonga ha fet lliurament als representants municipals d’un dossier amb un inventari de palmeres per municipis, l’estat de la plaga i les mesures a adoptar per combatre aquesta plaga.

De fet, tot i que fa aproximadament un mes que es va declarar oficialment el primer cas d’aparició d’un exemplar de morrut vermell a una palmera de Maó, la Conselleria d’Economia, Medi Ambient i Caça va començar la seva tasca divulgativa sobre aquesta plaga el passat 29 de maig de 2012 amb una xerrada a la Granja amb una assistència de més de 100 persones.

A principis de febrer d’enguany i a mitjans d’aquest mes de novembre el Consell Insular va organitzar cursos sobre el control integral d’aquest escarabat a professionals del sector jardineria i brigades municipals. També es van lliurar dues cartes als Ajuntaments –la primera el 30 de maig i la segona el 23 d’octubre- amb informació.

A més, s’ha anat informant la ciutadania a través dels mitjans de comunicació i la web del Consell Insular de Menorca. El tipus de tractament, la freqüència recomanada i com aplicar-ho, constitueix la base de la informació. De fet, s’aconsella des de la Conselleria estendre les dosis a palmeres que encara que no estan afectades es vol tenir la seguretat de que no ho siguin en el futur.

“Llançam un missatge a la ciutadania de que davant qualsevol sospita de l’existència d’aquest escarabat es posin en contacte amb els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient del Consell Insular”, explica el conseller Fernando Villalonga, qui explica que també s’han mantingut contactes amb els tècnics del Govern balear.Maó, 15 de novembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS