Notícies i actualitat

Engega el projecte ‘Farmaciola per lactància’

Data : 14/07/2017

Engega el projecte ‘Farmaciola per lactància’La Conselleria de Benestar Social i Família, l’Associació Leader Illa de Menorca, i l’IBSALUT han presentat el projecte ‘Farmaciola per lactància’. Aquesta iniciativa que ha estat possible gràcies a la Convocatòria d’ajudes del Ministeri de Treball i Afers Socials (BOE núm. 77 de 31 de març del 2015) consisteix en l’entrega d’una farmaciola de suport als lactants i a les mares que més ho necessitin ja sigui per dificultats econòmiques, personals o familiars.

Segons ha explicat Maria Cabrisas, Consellera de Benestar Social i Família, aquesta iniciativa neix amb la idea de «donar suport a les famílies que volen donar un pas a ampliar la seva família». Per la seva banda, Bàrbara Torrent, Directora Insular de Benestar Social i Família, ha emfatitzat que «des del Consell es vol fer una aposta per incentivar a la maternitat i afavorir l’alletament, per això, els productes de la farmaciola estan enfocats a n’aquesta línia»

L’Associació Leader Illa de Menorca serà l’encarregada de valorar els expedients i del lliurament d’aquestes farmacioles. Els requisits i el barem de puntuació que han de complir les famílies que vulguin optar a n’aquesta ajuda es poden trobar als tríptics informatius. Per exemple, es tindrà en compte el bàrem econòmic segons els ingressos de la unitat de convivència i els barems d’altres circumstàncies personals o familiars, com per exemple, famílies monoparentals, famílies nombroses, víctimes de violència de gèneres, atur, dependència, entre d’altres.

Aquesta es tracta de la primera línia d’ajuda que es fa des de l’Associació Leader Illa de Menorca en aquest sentit. Gonçal Seguí, gerent de l’Associació Leader, ha assegurat que la intenció es incloure més línies d’ajudes socials amb l’objectiu de «treure l’estereotip que des del Leader només es tracten temes intrínsecs del camp, sinó que també es fonamenta el desenvolupament de la globalitat de Menorca».

Totes aquelles famílies que estiguin a l’espera d’un nadó, poden trobar ja disponibles els tríptics d’informació, i els fulls de sol·licitud d’aquestes farmacioles a tots els centres de salut de Menorca, a totes les consultes de les comares i als centres de serveis socials municipals de l’illa. També poden trucar per sol·licitar informació a l’Associació Leader al número de telèfon: 971 35 56 60 durant els dies feiners, de 8h a 15h. 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS