Notícies i actualitat

Junta de batles del mes de novembre

Data : 15/11/2013La pressió econòmica que representa la sentència judicial ferma de Cesgarden, que obliga el Consell Insular de Menorca a pagar gairebé 29 milions d'euros a una promotora amb els propers deu anys, ha provocat que l'equip de govern insular es replantegi la seva aportació per a diferents serveis que es presten de forma mancomunada amb els municipis, i així ho ha posat avui sobre la taula el conseller de Cooperació Local, Habitatge i Esports, Juanjo Pons, en la reunió de batles de novembre que ha tingut lloc a l'Ajuntament des Castell.

En aquest sentit, els temes en qüestió són la neteja de platges, els centres d'acollida d'animals, el servei de prevenció i extinció d'incendis, els aparcaments i els sanitaris químics de litoral, i el consorci de disciplina en sòl rústic. Precisament, a tall d'exemple, aquest darrer —el consorci de disciplina en sòl rústic— té un cost per al Consell de més d'un milió d'euros.

«Aquí tenim els primers efectes col·laterals del cas Cergarden, que obligarà el Consell a reduir la seva participació en els serveis municipals mancomunats amb l'Administració insular», explica el conseller Juanjo Pons.

El conseller ha proposat fer una anàlisi conjunta de les propietats del Ministeri de Defensa a Menorca, amb els representants municipals, per tal de fer arribar a Madrid les opinions de cada ajuntament sobre el futur ús d'aquests immobles i, així mateix, en la reunió també s'ha fet una exposició de la situació i dels projectes en els quals participa el Fons Menorquí de Cooperació.

Per la seva banda, el conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, ha explicat que durant aquest estiu de 2013 el cost del servei del Jaleo Bus, assumit íntegrament pel Consell Insular, ha estat de 144.600 euros i que ha transportat un total de 24.000 persones.

La condonació de l'IBI i les plusvàlues en casos de desnonaments i la qüestió de la fibra òptica a proposta del batle de Sant Lluís, són temes que també han estat objecte de debat en la sessió.

Maó, 15 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS