Notícies i actualitat

Els problemes d’inundació del tram de l’Argentina ja van ser detectats en el projecte de l’anterior equip de Govern del PP

Data : 13/07/2017

Els problemes d’inundació del tram de l’ArgentinaEl Consell Insular ha sortit del pas de les acusacions de l’equip de l’oposició, el Partit Popular, on asseguraven que «La Argentina no té risc d’inundació». Maite Salord, Vicepresidenta 1a de l’equip actual de Govern, ha volgut clarificar avui en roda de premsa que «l’afirmació que l’Argentina és una zona inundable s’ha sabut des del primer moment, inclòs abans d’iniciar la redacció d’aquest projecte en època de Govern del Partit Popular ja que surt a la Cartografia del Govern Balear». De fet, en els informes del PP els quals l’actual equip de Govern té accés, apareixen mencionats aquests riscos d’inundació.

Per altre costat, Salord també ha mencionat l’Informe tècnic de la Comissió de Medi Ambient, en data de 17 de juliol del 2013, època en que l’anterior equip de govern del Partit Popular encara governava. En aquest informe es mostra la imatge inundable de la zona, i es fa especial èmfasi al risc que representa i les altes probabilitats «d’inundacions de manera natural».

El Partit Popular no només va ignorar les documentacions prèvies oficials, sinó que durant el transcurs de les obres també va rebre dos informes on també s’informava d’aquests riscos d’inundacions. En el primer d’ells, en data del 17 de desembre de 2014, la UTE assegurava que els riscos d’inundacions eren alts i que era «un fet que s’hauria de considerar». En el segon, en data del 22 de desembre del 2014, la direcció d’obres a la primera acte que fa esmenta aquesta problemàtica i proposa una solució que no havia passat l’avaluació d’impacte ambiental, motiu pel qual no es podia aplicar.

Davant d’aquesta situació, l’actual equip de Govern va buscar solucions i va fer una consulta a la Comissió Balear de Medi Ambient per definir quina hauria de ser la presa de decisió més encertada per donar resposta a n’aquesta problemàtica. Actualment està a l’espera d’un informe amb suggerències de millora. Salord ha reiterat que «el PP sempre ha intentat polititzar el tema de carretera. Nosaltres només ens atenem a criteris tècnics, actuem amb responsabilitat i sentit comú».

Finalment, Miquel Preto, Conseller de Mobilitat, ha justificat el projecte de l’entrada d’Alaior a doble nivell: «dóna accés al tercer municipi en població de l’Illa i a un polígon Industrial amb moltes entrades i sortides, amb un potencial de creixement alt, així com també per temes de sinistralitat. Cosa que no passa amb l’enllaç de l’Argentina». 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS