Notícies i actualitat

El Consell dedica 90.000 euros per a la promoció dels productes locals de Menorca a través de les Cooperatives de l'Illa

Data : 11/11/2013La Conselleria d'Economia, Medi ambient i Caça del Consell Insular de Menorca dedica 90.000 euros a la promoció dels productes agroalimentaris de l'illa mitjançant les Cooperatives agràries de Menorca. Així ho ha explicat avui el conseller responsable d'aquest Departament, Fernando Vilallonga i amb la presència dels diferents presidents de les Cooperatives Agràries de Menorca.

Aquest pla de promoció i suport al sector cooperativista compta una línia de promoció directa per a les cooperatives agràries dotada de 90.000 euros i on es financen fins a un 80% de les accions comercials, mentre que les cooperatives han d'aportar el 20% restant. Per tant, si el Consell Insular dedica 90.000 euros, les cooperatives col·laboren amb 18.000 euros més.

Aquesta línia de promoció del foment dels productes locals bàsicament es centra en accions de promoció i campanyes de comercialització amb ajudes per assistència a fires i altres esdeveniments i el seu objectiu principal és l'augment de vendes dels productes de Menorca.

Aquest pla de promoció dels productes de Menorca mitjançant el suport a les cooperatives agràries és fruit de la tasca de contenció de despesa corrent i d'eficiència en la gestió dels recursos públics que porta a terme l'equip de govern insular en els dos últims anys.

Per la seva banda, el Conseller Vilallonga recorda que l'objectiu d'aquest pla és doble: d'una banda dinamitzar l'economia mitjançant el consum dels productes de Menorca i d'altra banda el desenvolupament del sector primari, principalment el suport al cooperativisme insular que en els últims mesos està fent un gran esforç en la promoció dels productes de Menorca i en noves formules de gestió i administració de les cooperatives agràries.

“El sector s'està implicant i està compromès amb els productes que sorgeixen del camp de Menorca i les finques agrícoles i des del Consell insular volem recolzar aquesta iniciativa de gran potencial per als nostres productes i el camp de Menorca”.

A la roda de premsa hi eren presents també el president de COINGA, Lorenzo Lafuente; Joan Gabriel Marquès de la Cooperativa Sant Martí des Mercadal; Pau Pons de la Cooperativa de Monte Toro; Carlos Taltavull de la Cooperativa Agrícola i Ramadera de Menorca i Francesc Truyol de la Cooperativa Sant Bartomeu de Ferreries.


Maó, 11 de novembre de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS