Notícies i actualitat

So na Caçana: un acord més de col·laboració entre el Consell i propietaris de jaciments arqueològics

Data : 09/11/2013

La consellera de Cultura, Patrimoni i Educació, Maruja Baíllo, seguint amb el projecte de candidatura de Menorca Talaiòtica a la declaració de patrimoni mundial, va signar ahir divendres un acord de col·laboració amb els propietaris d'una de les finques on es troba algun dels jaciments arqueològics inclosos en la candidatura, amb la qual cosa es compleix el requisit previ que marca la UNESCO per optar a la declaració.

La finca en qüestió és So na Caçana, del terme municipal d'Alaior, que forma part del conjunt de vint-i-cinc jaciments que ha proposat el Consell Insular com a integrants de la llista indicativa per conformar la candidatura de la Menorca Talaiòtica. Aquest nou conveni s'afegeix als de Talatí de Dalt, Torellonet Vell i sa Torreta de Tramuntana, mentre que les properes setmanes es continuaran firmant convenis amb altres propietaris de jaciments. Ahir es va produir aquesta signatura amb el representant de So na Caçana, Juan Carlos Fernández Salord.

Segons el conveni firmat, el Departament de Cultura, Patrimoni i Educació s'ofereix a col·laborar en el manteniment i la neteja dels monuments, mentre que la propietat es compromet a permetre l'accés al públic en general. Aquest document té una durada de deu anys, prorrogables tàcitament per períodes d'un any.

La consellera Maruja Baíllo explica que la Conselleria continua treballant en el tema i manté entrevistes diàries amb propietaris de jaciments a fi de tancar aquests acords, amb l’objectiu final d'establir un conveni per a cadascun d'aquests vint-i-cinc jaciments. En aquest sentit, agraeix la bona predisposició dels propietaris de So na Caçana per arribar a acords i millorar la gestió del jaciment.

Així mateix, els santuaris de So na Caçana són una prova de la consecució d'aquest objectiu, que és un dels requisits que sol·licita la UNESCO perquè Menorca Talaiòtica sigui patrimoni mundial.
«Des del Consell volem que la resta de propietaris de finques amb monuments que figuren a la candidatura també se sumin a aquest projecte, amb el qual guanya tot Menorca, perquè a més de protegir i difondre la nostra cultura, ajudam a posar aquesta illa en el mapa internacional», explica la consellera Baíllo.

Maó, 9 de novembre de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS